Nissan GT-R
Utrip mesta · mobilno

K nam prihaja nova igra Gran Turismo Sport, ki bo ekskluzivno na voljo na konzoli PlayStation 4. Ima eno od najboljših grafik med igrami, a je še vseeno kar precej oddaljena od resničnega življenja. Da bi zakrili mejo med pravo resničnostjo in tisto navidezno, so se pri Nissanu odločili, da predelajo Nissana GT-R. Predelali so ga do te mere, da ga je mogoče upravljati z igralnim ploščkom Sonyevim DualShock 4 .

Unikatni Nissan GT-R je opremljen s štirimi roboti, ki skrbijo za zavijanje, pospeševanje, zaviranje in prestavljanje. Ukazi se posredujejo prek igralnega ploščka PlayStation, na katerem se roboti odzovejo neverjetno hitro, praktično v trenutku. V avtomobilu je nameščenih 6 zmogljivih računalnikov, ki so sposobni posodabljati ukaze s ploščka kar 100-krat v sekundi. Mikroračunalnik skrbi za povezavo med ploščkom DualShock in računalniki v avtomobilu. S ploščkom lahko avtomobil upravljate do enega kilometra daleč.

Da bi dokazali, da “RC” Nissan GT-R resnično deluje, so za plošček postavili Janna Merdenborougha, ki je Nissana GT-R/C odpeljal po progi v Silverstonu. Robotiziran GT-R je dosegel maksimalno hitrost 211 km/h in imel povprečno hitrost kar 122 km/h. Najhitrejši čas kroga je bil minuta in 17,47 sekunde. Jann je avtomobil ves čas upravljal iz helikopterja, ki je letel nad dirkališčem. Če bi voznik izgubil nadzor nad Nissanom GT-R, sta bila v avtomobilu nameščena še 2 zasilna sistema na popolnoma ločenih frekvencah.

PREBERITE ŠE: NOVI NISSAN LEAF (2018): NOVA PODOBA SVETOVNE USPEŠNICE

Galerija slik: Nissan GT-R

Nissan GT-ROdpri galerijo

Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS za leto 2018 1000-500-citymagazine-cover Koncepta Daihatsu: všečno ali le čudno? Novi Audi A7 Sportback (2019) Novi Audi A7 Sportback (2019): ima iste gene kot Audi A8 1000-500-citymagazine-cover Yamaha MOTOROiD: motorno kolo, kot ga še niste videli · · · ·