Nissan IMk
Utrip mesta · mobilno

Avtomobilski salon v Tokiu je pred vrati, s tem pa smo že pričeli dobivati informacije o avtomobilih, ki se bodo na tem salonu prvič predstavili javnosti. Eden izmed teh je tudi Nissan IMk, ki se predstavlja kot električni kompaktnež za prihodnost.

Nissan IMk je konceptni električni malček, ki je predstavnik ‘brezčasnega japonskega futurizma’. Model nakazuje, kakšni bi bili lahko avtomobili v središču mest, v bližnji prihodnosti. IMk je kompaktnih mer in meri v dolžino 3,4 metre. Zaradi kratkih previsov je v notranjosti dovolj prostora za potnike, katerim veliko strešno okno omogoča obilico dnevne svetlobe. Spredaj imamo na voljo ‘klop’ in ne le zgolj dva sedeža, kot smo navajeni pri večini avtomobilov. Notranjost je popolnoma minimalistična, voznik pa bo preko ‘fizičnih gumbov’ upravljal zgolj s prestavno ročico in gumbom za vklop in izklop. Pogon IMk-ja bo popolnoma električen. Več o pogonu še ni znano, bo pa vse razkrito na avtomobilskem salonu v Tokiu, ki bo že čez nekaj tednov.

Nissan IMk bo imel vgrajene napredne avtonomne sisteme za vožnjo, kljub temu, pa ga bo mogoče upravljati preko stopalk in volana. Za bolj udobno atmosfero v avtomobilu poskrbijo vstavki iz lesa in kvalitetno platneno oblazinjenje.

Galerija: Nissan IMk

Nissan IMkOdpri galerijo

SEAT COVER Nakup novega avtomobila – kako ga financirati? https___hypebeast.com_image_2019_09_canoo-electric-minibus-subscription-service-first-look-los-angeles-millennials-7 Canoo Canoo: avtomobil, ki bo na voljo zgolj na ‘naročnino’ Hyundai Ioniq Prenovljen Hyundai Ioniq zapeljal na slovenske ceste Continental Conti C.A.R.E Continental Conti C.A.R.E: pametna pnevmatika, ki bo mislila namesto vas · ·