1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Nova Nissan Micra je nastopaška gospodična, oblečena v kričeče barve in ima mikavno notranjost, s katero napoveduje naskok na vrhunske konkurente. Že z dizajnom da vedeti, da ne gre zgolj za evolucijo, temveč za pravo revolucijo te mestne malčice.

In da nova Nissan Micra ni več malčica, lahko sklepamo po njenih dimenzijah, saj se je občutno povečala v dolžino in širino. Z merami se je trdno zasidrala v segmentu B, kjer misli postati močna nasprotnica vsem rivalom. Zgodovina Micre sega v leto 1983, od takrat pa so prodali že več kot 3,3 milijona teh vozil. Novinka ima Nissanovo prednjo masko v obliki črke V in svetlobni  podpis v obliki bumeranga v polni LED-tehnologiji. Črni strešni spojler in v črno pobarvana B- in C-stebrička so elementi, ki nakazujejo Micrino športno navihanost. Na voljo je 10 barv, pri čemer bodo najbolj izstopajoče na voljo le za modele Micra. Vse skupaj je možno še dodatno začini s tremi različnimi nivoji personalizacije.

Prav tako je na voljo široka ponudba personalizacije za notranjost Micr, ki je zdaj še bolj dovršena in privlačna. Zaslediti je mogoče elemente, ki se že spogledujejo z najvišjim razredom. Položaj sedenja za volanom je nizek, s tem pa nam Micra prinaša bolj športen občutek v vožnji. Prostora je zdaj več, zahvaljujoč večji širini, povečal pa se je tudi prtljažni prostor, ki ima zdaj 300 litrov prostornine. Na sredini armaturne plošče je nameščen 7-palčni zaslon na dotik, prek katerega upravljamo z navigacijo, multimedijo ali ga povežemo s pametnim telefonom. Popolna novost je osebni avdio sistem BOSE, ki s šestimi, strateško nameščenimi zvočniki pričara pravo glasbeno eksplozijo in s tem tudi personalizacijo glasbenega prostora.

Nova Micra pod sloganom Nissan Intelligent Mobility vpeljuje pametne sisteme za bolj samozavestno in udobnejšo vožnjo. Ti sistemi prepoznavajo prometne znake, zavirajo v sili, preprečujejo nenamerno menjavo voznega pasu, nadzirajo pot in ponujajo 360-stopinjski pregled nad okolico vozila. Na začetku prodaje so pri Micri na voljo trije motorji. Prvi je litrski atmosferski agregat z 52 kW (71 KM) moči, drugi je 0,9-litrski turbo bencinski agregat s 66 KW (90 KM) moči, zadnji pa 1,5-litrski turbo dizelski motor s 66 kW (90 KM) moči.

Nivoji opreme so tokrat štirje: Visia, Acenta, In-Connecta in Tekna. Vstopna različica nove Micre stane 12.700 evrov, cene pa segajo vse do 18.800 evrov za najbolje opremljeno različico, ki jo poganja dizelski agregat.

PREBERITE ŠE: NISSAN SWAY – NISSANOVO VIDENJE MODERNE INTERPRERETACIJE MICRE

Galerija slik: Nissan Micra

Nissan MicraOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Električni skuter Unu lahko postane hit poletja 1000-500-citymagazine-cover Nova Mazda CX-5, prenova, o kateri se bo še veliko govorilo 11000-500-citymagazine-cover Opel Insignia Grand Sport (2017): najlepša Insignia do zdaj 1000-500-citymagazine-cover Renault Captur, osvežitev za prihajajoče poletje · · ·