Nissan Sway
Utrip mesta · mobilno

Po nekaj “teaser” fotografijah je Nissan objavil in predstavil študijo modernega mestnega vozia, ki nakazuje, kako bi lahko izgledala naslednja generacija nissan micre. Nissan sway prinaša napredno zasnovo brez stebrička in odpiranje vrat na način “vsaka k sebi”. Zaznamujejo ga ostre linije, napihnjen pokrov motorja, športna odbijača in zaključek zadka v obliki dveh velikih trapeznih izpušnih “trobent”.

Pri Nissanu povedo, da so pri snovanju začeli popolnoma na novo in želeli zasnovati podobo po godu evropski klienteli, vprid večji družinski uporabnosti pa so se poslužili napredne zasnove brez B-stebrička in nasprotnega odpiranja vrat.

Malenkost več kot štiri metre dolgega swaya prepoznamo po impozantni motorni maski ali “grillu”, ki jo lepo dopolnjujeta športni prednji odbijač in dva sklopa LED dnevnih luči. Linije so zelo ostre in se stekajo v eno stično točko, na sredini maske, pokrov motorja pa je napihnjen in večkrat vzvalovi. Na boku se bohotijo platišča velikega premera in pa učinek plavajoče strehe, ki v zadnjem času pridobiva na veljavi in že postaja modni trend. Pri juku si je sposodil zadnje luči v obliki bumeranga, za tisti tako željeni opazovalčev “Ooooo” pa poskrbita veliki trapezni izpušni cevi, vgrajeni v prav tako dinamično zaključen odbijač.

PREBERITE ŠE: Nissan pulsar – dostojni konkurente “velikemu” VW golfu

Tudi v notranjosti so oblikovalci zavihali rokave in pričarali moderen izgled kabine z zelo čistimi linijami, ki deluje tudi zelo prečiščeno, vse pa se osredotoča na velik osrednji zaslon v velikosti tablice in dveh stikal in zaslončka med njima, pod tem. Sway je poleg tega dobil še zelo tanke in ultra lahke sedeže, pri katerih je očem lepo vidna aluminijasta konstrukcija, posebno je tudi oblazinjenje iz mikrofibre in kontrastni šivi. Čeprav bi si zagotovo velika večina želela, da bi s proizvodnih trakov prihodnje leto pričela prihajati ravno takšna micra, pa temu zagotovo ne bo tako, vseeno pa Nissanu sporočamo misel, da naj se pri potrjevanju serijske različice, čim manj oddaljujejo od koncepta, saj ta izgleda odlično.

Nissan SwayOdpri galerijo
Zadnji Bugatti Veyron - Grand Sport Vitesse La Finale Zbogom, Bugatti Veyron – Grand Sport Vitesse La Finale kot zadnji svoje vrste 1_SALT Salt – futuristična jadrnica Lujaca Desautela Goodyearova pnevmatika, ki proizvaja električno energijo za hibridne sisteme. BH03 – Goodyear s pnevmatiko, ki proizvaja električno energijo Screen Shot 2015-03-09 at 16.06.45 Subarujeva svetovna potegavščina s spreminjanjem barve WRX STIja