Nissan Vmotion
Utrip mesta · mobilno

Nissan je na avtomobilskem salonu v Detroitu (NAIAS 2017) razkril futuristično limuzino Nissan Vmotion 2.0 iz leta 2040, ki napoveduje oblikovalske smernice, ki se jih bodo Japonci držali pri snovanju svojih bodočih do pešcev prijaznih limuzin.

Japonski avtomobilski velikan Nissan je na avtosalonu NAIAS 2017 predstavil limuzino Nissan Vmotion 2.0, ki prihaja naravnost iz leta 2040.

No, vsaj takšna vozila naj bi se po mnenju Nissana peljala po cestah tedaj. Vmotion prinaša veliko udobja, povezljivosti in tehnologij, ki pripomorejo k večji varnosti na cesti. Japonci so podčrtali predvsem dizajn, za katerega poudarjajo, da je tisto, po čemer se avtomobili zares ločijo med seboj. Mustang je Mustang zaradi oblike, ne zaradi tistega, kar ima pod pokrovom (čeprav tudi to pomaga, da je, kar je). V prihodnosti bodo vsa vozila avtonomna in brezemisijska. Dizajn bo torej tisti, ki bo odločal.

PREBERITE ŠE: Nissan e NV200 WORKSPACe: prva električna pisarna na štirih kolesih

Futuristično zasnovano vozilo se ponaša z inteligentnim vmesnikom Nissan Intelligent Driving. Obliko je narekoval oblikovalski jezik Emotional Geometry. Različne nianse karoserije so dosegli z bakrenimi podtoni. Nissan ne namerava vozniku odvzeti vozniške izkušnje, pač pa stavi na večjo povezanost med voznikom in vozilom, ki postaja njegov partner. Svoj denar stavi tudi na brezemisijske prevoze in prihodnost brez smrtnih žrtev kot posledic prometnih nesreč.

Ko je vozilo v avtonomnem načinu vožnje – avtonomni sistem ProPilot omogoča popolnoma samodejen način krmiljenja, pospeševanja in zaviranja –, s katerim je voznik razbremenjen v gostem prometu na avtocestah in med dolgotrajnimi vožnjam, zasveti Nissanov emblem na raztegnjeni maski V-motion, ki signalizira okolici, da je oblast vozila v rokah tehnologije. Usnjeni sedeži imajo zlate poudarke, ki ne bodo nikogar pustili ravnodušnega.

Galerija – Nissan Vmotion 2.0:

Nissan VmotionOdpri galerijo

Novi Jaguar F-Type (2017) Novi Jaguar F-Type – ljubljenec ljubiteljev dvosedov dobil novega člana Honda neuV Honda nueV je prvi avto, ki ima čustva in dela za vas Ford - City of Tomorrow City of Tomorrow – tako bo videti promet v bližnji prihodnosti Audi Q8 Audi Q8 – bodoča zvezda, ki sije že danes · · · · · · ·