Nissan Xmotion Concept
Utrip mesta · mobilno

Nissan Xmotion ima nenavadno ime in ga boste prvič zagotovo napačno izgovorili. Ime se namreč ne izgovori s črko X, saj ta X pomeni “cross” oziroma križ. Za Nissanov koncept bi tako lahko rekli, da nosi ime “čustveni križanec”.

Nissan s Xmotion Conceptom eksperimentira z dodajanjem gladkih in bolj aerodinamičnih površin. Vitke linije s koncepta namerava Nissan od leta 2020 dalje uporabljati na svojih prihodnjih križancih in SUV-jih. Če jim bo ta prenos linij uspel v takšni meri, kot jim je na konceptu, si lahko v prihodnje obetamo še kako privlačne Nissanove avtomobile. Na prednjem delu Nissana Xmotion izstopa maska v obliki črke V, ki jo še dodatno poudarijo žarometi v obliki črke U, zaradi katerih se avtomobil zdi še bolj širok, kot je v resnici. Koloteki in odbijači so narejeni iz karbonskih vlaken, posebna barva pa še dodatno poudarja linije koncepta.

V notranjosti Xmotion ponuja dovolj prostora za 6 oseb, ki sedijo v treh vrstah. V vrsti sta tako po dva sedeža, med njimi pa teče osrednja konzola. V potniški kabini zasledimo mnogo elementov japonske kulture. Za primer, spodnji del armaturne plošče je narejen iz lesa in je z japonsko tehniko skladanja sestavljen brez lepila, vijakov ali česa podobnega. Poleg tega se ob zagonu informacijsko-zabavnega sistema na zaslonu prikaže vsem poznani japonski krap oziroma koi. Rdeče in belo oblazinjenje poleg kontrasta ponazarja še podobo japonske zastave. O motorjih ni nobenih podatkov, saj gre v primeru Nissanovega koncepta Xmotion zgolj za vizualno predstavitev in pogled v Nissanovo bližnjo prihodnost oblikovanja.

PRBERITE ŠE: NISSAN STAR WARS: AVTOMOBILI, KI BI SI JIH ŽELELI VSI OBOŽEVALCI VOJNE ZVEZD

Galerija slik: Nissan Xmotion Concept

Nissan Xmotion ConceptOdpri galerijo
Mercedes-AMG CLS53 Mercedes-AMG 53: trije novi modeli bodo dobili tretma AMG 53 all-new-dacia-duster-embargo-300817-08h00-uk-1 Dacia Duster: prenova je še kako očitna 2019 Volkswagen Jetta Volkswagen Jetta (2019): ljudski avto je dočakal svojo tehnološko prenovo Toyota GR Super Sport Concept Toyota GR Super Sport Concept: Toyotin koncept z 986 konjskimi močmi · · · · ·