Nizke ženske in visoki moški imajo najsrečnejše razmerje – zakaj je tako?
V zraku · buzz buzz

Verjetno ste že slišali za rek, da najmanjše stvari prinesejo največ sreče. Kot kaže, pa to pravilo ne velja za ženske, ki bi jih naj še posebej osrečili visoki moški.

Če je verjeti znanosti, imajo visoki moški in nizke ženske večje možnosti za srečno razmerje. Zakaj je tako?

Naklonjenost višjim moškim

Kitae Sohn je tekom svoje raziskave pod drobnogled vzel podatke o 7850 ženskah. Ugotovil je, da je stopnja osrečenosti pri ženskah odvisna od višine njihovega partnerja. To gre pripisati evoluciji, ki je poskrbela, da visoki moški brez posebnega razloga bolj privlačijo ženske. Raziskovalec je prav tako prišel do zaključka, da višina vlogo igra le v prvih 18 letih zveze.

Zaščita in ženskost

Raziskava, ki jo je s svojo ekipo opravil George Yancey z Univerze Severni Teksas, se je ukvarjala s vprašanjem, ali višina moškega vpliva na njegovo privlačnost. V njej je sodelovala 601 ženska. Anketiranke so se po večini strinjale s trditvijo, da se ob visokem moškem počutijo varno in ženstveno.

Inteligentnost

Študija, ki jo najdete tukaj, je dokazala, da obstaja povezanost med inteligentnostjo in višino. Višji moški v povprečju veljajo za pametnejše, kar pa še ne pomeni, da so vsi njihovi nižji prijatelji neumni.

Višji dohodek

Ta raziskava je mnenja, da imajo visoki moški višje dohodke. Anne Case in Christina Paxson sta izračunali, da vsak dodatni centimeter telesne višine pomeni približno 1-odstotno povišanje dohodkov.

Družbeni položaj

Visoki moški pogosteje sodelujejo v družbenih dejavnostih, kar se odraža v boljšem družbenem položaju. Na ta način razvijejo sposobnost prilagajanja spremembam v družbi, ki je ključna pri doseganju zastavljenih ciljev.

Kakšna je popolna razlika v višini?

Zanimiv odgovor na to vprašanje je podal poljski antropolog Boguslaw Pawlowski. ‘Popolno’ razmerje v višini med žensko in moškim naj bi bilo 1:1,09. Razmerje lahko izračunate tako, da višino moškega preprosto delite z višino ženske.


Smrečice, kapice in smola na obrveh so hit letošnjega božiča. Smrečice, božičkova kapica in smola na obrveh so hit letošnjega božiča Ko gre za izgovore za bolniško, so lahko vsi ljudje na tem svetu kreativni. Letošnji izbor najbolj neumnih izgovorov zaposlenih, zakaj niso prišli v službo shutterstock_405373630 Pametna obleka, ki pokaže, kako pogosto so ženske nadlegovane v klubih Payless je odprl lažno luksuzno trgovino, v katerih so ljudje kupovali 20 dolarjev vredne čevlje za 640 dolarjev. Potegavščina leta: lažna luksuzna trgovina prodala čevlje, vredne 20 evrov, za vrtoglave cene · · · ·