Yesil_odak_Trailer_ekolojik_prefabrik_ev_1
Utrip mesta · arhitektura

Že ko se ozremo po zgradbah v okolici, ni težko ugotoviti, da arhitektura ne pozna meja. Arhitekti nas v zadnjem času ne razveseljujejo le z estetskimi, pač pa tudi z okolju prijaznimi strukturami.

Arhitekturni studio Invisible Studio je predstavil hišo prihodnosti. Dom, ki ga je vsakič znova mogoče premestiti, je izdelan iz odpadnega materiala in lesa.

Gozdno bivališče Trailer, ki je pred naravnimi silami zaščiteno s steklenimi vlakni in jeklom, se lahko pohvali z nizko ceno gradnje in visoko funkcionalnostjo. Služilo vam bo zlasti kot začasno bivališče in delovni prostor. Stekleno pročelje stavbe sončnim žarkom omogoča, da prodrejo v notranjost in poskrbijo za prijetno osvetlitev in primerno temperaturo v prostoru.

Katere materiale so  arhitekti še uporabili? Stopniščna ograja je izdelana iz ostankov vrvi, uporabljene pri enem izmed prejšnjih projektov, medtem ko so vhodna vrata našli v zabojniku za smeti. Strešne luči so bile ob nakupu poškodovane, zato so jih ustvarjalci prenovili.

Lastniki premikajočega doma bodo lahko svoje imetje, za katerega bo treba odšteti 20.000 funtov (preračunano 22.837 evrov), na koleščkih zakonito prevažali po avtocesti.

Galerija – Trailer

TrailerOdpri galerijo

unnamed.0 To bo najvišja stanovanjska stolpnica na svetu Palazzo Versace Najlepše hotelske avle na svetu jacob-witzling-cabin-designboom-1800 Gozdna hišica, prekrita z mahom, je videti kot iz pravljice Ženstvena oaza Ženstvena oaza: poglejte, kako neverjetno se je spremenilo to stanovanje v Ljubljani · · · · ·