Počivalnik za glavo NodPod.
Utrip mesta · dom · Utrip mesta · mobilno

Tudi vi med potovanjem ne morete spati, ker vam glava omahuje levo in desno? Paula Blankenship je našla rešitev za vse, ki bi se radi med prevozom z avtobusom, vlakom, letalom ali avtomobilom kakovostno naspali. Rešitev se imenuje NodPod. Gre za visečo mrežo za glavo, s pomočjo katere boste spali kot polh tudi v sede.

Pozabite na napihljivo oporno blazino za vrat, ki je sicer dobra rešitev, toda še vedno ne optimalna, sploh ker lahko z glavo med vožnjo omahujete naprej. Z inovacijo NodPod tega problema ne bo več! Viseča mreža za glavo je otrok Paule Blankenship. Omogoča kakovosten dremež med dolgo vožnjo, po katerem se boste zbudili spočiti in brez vsakršnih bolečin. Blazina namreč poustvarja občutek spanja v postelji – z glavo pod kotom 90-stopinj –, le da spite v sede.

Čeprav NodPod na prvi pogled deluje rahlo smešno, pa je izjemno udoben in priročen, hvaležen pa ji bo predvsem vrat. Paula Blankenship je dejala, da ja na dolgih vožnjah na delo in nazaj preizkusila vse, od potovalnih blazin do zvitih oblačil, a nič bilo stoodstotno, saj glave nič ni obdržalo pri miru. Viseči mreži za glavo, na katero prislonimo podbradek, je to uspelo, saj onemogoča kakršnokoli omahovanje levo in desno, prav tako prepreči kimanje.

PREBERITE ŠE: Füüt, viseča mreža za noge, ki jo lahko uporabite v pisarni

Visečo mrežo za glavo NodPod z vrvicami pričvrstimo na sedež. Poskrbljeno je tudi za varnost. V primeru trčenja oz. večje sile se blazina samodejno odpre. Svoj NodPod si lahko za 28 evrov prednaročite na platformi za množično financiranje Kickstarter, kjer je inovacija že zbrala dovolj sredstev za zagon množične proizvodnje. Blazino in opornik za glavo lahko na domu pričakujete novembra 2016.

Počivalnik za glavo NodPodOdpri galerijo
Ronaldo izbral slovensko pohištvo Moon slovenskega podjetja Lina Design. Cristiano Ronaldo za svoj hotel izbral slovensko pohištvo Lina Design PizzaDome PizzaDome: nenavaden žar za peko pice Modularno pohištvo Ori Robotic Furniture. Modularno pohištvo Ori: v hipu od spalnice do dnevne sobe Polnilni nahrbtnik HP Powerup HP Powerup – nahrbtnik, ki je tudi prenosni polnilnik · ·