Mobilni telefon Nokia 150
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Nokia, nekoč pojem mobilne telefonije, danes pa le bleda senca same sebe, se vrača na sceno (katerič že?) pod novim lastnikom. Nekdanjega velikana, ki so si ga razdelila in si ga še vedno podajajo podjetja, zdaj poskuša iz pepela dvigniti HMD Global, ki je telefonski del prevzel od Microsofta. Nokia 150 pa morda ni tisto, kar ste pričakovali od nekdanje megazvezdnice mobilne telefonije.

Potem ko se je telefonskemu delu Nokie odpovedal Microsoft, ga je prevzelo podjetje HMD Global, ki so ga ustanovili nekdanji vodilni zaposleni pri Nokii. To namerava leta 2017 na trg poslati telefone Nokia z operacijskim sistemom Android, a prvi telefon pod okriljem novega lastnika ni pametni telefon, pač pa mobilni. Je Nokia obtičala v prejšnjem desetletju? Nokia 150 je namreč telefon, ki bi nas morda navdušil leta 2006, ne pa 2016! Ali pač? Na voljo bosta dve različici, in sicer s podporo za eno oz. dve kartici SIM. Gre za klasičen mobilni telefon s fizično tipkovnico, ki se ga uporablja tudi kot MP3 in FM radijski predvajalnik. Je nekakšno nadaljevanje modela Nokia 215.

Ponaša se z 2,4-palčnim zaslonom ločljivosti 320 x 240 slikovnih točk, VGA-kamero z LED-bliskavico, kar pomeni, da je bolj kot ne za okras, 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, režo za spominsko kartico microSD. Podpira tehnologijo Bluetooth 4.0. Nokia pa ne bi bila Nokia, če ne bi imela tudi kače in s tega vidika Nokia 150 ne razočara.

PREBERITE ŠE: Nokia 216 – mobilni telefon, s katerim greste lahko na dopust brez polnilca

Zakaj bi se odločili za nakup telefona, ki v kakšnem vašem predalu z neko drugo oznako počiva že zadnjih deset let? Z modelom Nokia 150 se vrača vzdržljiva baterija z zmogljivostjo 1020 mAh, ki v stanju pripravljenosti zdrži kar 31 dni in omogoča 22 ur pogovorov na polnjenje. Na voljo bo v prvi četrtini leta 2017, njena cena pa bo primerna njenim zmožnostim – 25 evrov. HMD Global več kot očitno s tem telefonom ne meri na generacijo Snapchat, pač pa tiste, ki telefon uporabljajo le za najnujnejše, torej klice in pošiljanje SMS-sporočil.

Galerija – mobilni telefon Nokia 150:

Mobilni telefon Nokia 150Odpri galerijo

augu_9999_38 Enkrat v letu odložite svoj pametni telefon in uresničite najlepše trenutke Mobilna aplikacija Google PhotoScan Aplikacija Google PhotoScan: ko pametni telefon postane skener honor-drstrange-imageandphone-01 Honor navdušuje tudi na filmskem platnu: Doktor Strange Pametni telefon HTC Bolt HTC Bolt – prvi Android brez klasičnega priključka za slušalke · · · ·