Mobilni telefon Nokia 216
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Nokia, nekoč pojem mobilnih telefonov, danes pa le še bleda senca same sebe, ki pa se s pomočjo Microsoft nekako pobira iz ruševin, ima nov mobilni telefon. Ta nima zaslona na dotik, ni vodoodporen, ne poganja večino vaših priljubljenih mobilnih aplikacij, a si ga boste vseeno želeli imeti. Nokia 216 nas vrača v čase, ko je bil polnilec zadnja stvar, na katero smo pomislili čez dan.

Mobilni telefon Nokia 216 ne more konkurirati s pametnimi telefoni, ki so trenutno na trgu. In tudi ne želi. Nenazadnje od mobilnega telefona, ki stane 33 evrov, tega ne moremo pričakovati. Namenjen je nezahtevnim uporabnikom. Opremljena je z 2,4-palčnim zaslonom ločljivosti QVGA. Inženirji so mu namenili operacijski sistem Series 3, za brskanje po spletu pa mobilni brskalnik Opera Mini. Za zajem posnetkov je zadolžena spredaj postavljena digitalna kamera ločljivosti 300 tisoč slikovnih točk, telefon pa je opremljen tudi z bliskavico.

Poleg naštetega premore še radijski sprejemnik FM, video in MP3-predvajalnik ter režo za 32 GB SD-kartico. Zamenljiva baterija premore zmogljivost 1020 mAh, kar pa zadošča za kar 24 dni avtonomije v stanju pripravljenosti oz. 19 ur neprekinjenih pogovor. Edina stvar, ki jo zares pogrešamo pri Nokii 216, je igrica Kača.

PREBERITE ŠE: Nokia DT-903: Microsoftov svetleči brezžični polnilec

Nokia 216, ki ima videz telefonov, ki smo jih uporabljali pred pojavom pametnih telefonov (z osrednjim gumbom in številčnico), bo na voljo od oktobra 2016 dalje, prineslo pa naj bi jo tudi v naše loge.

Mobilni telefon Nokia 2016:

Mobilni telefon Nokia 216Odpri galerijo

Pametni telefon HTC Desire 10 HTC Desire 10 Pro – srednjecenovnik, ki se izdaja za premijski telefon iPhone 7 - test upogljivosti Test upogljivosti: se iPhone 7 ukrivlja kot iPhone 6 Plus? Mobilni telefon AIEK Q1 Mobilni telefon AIEK Q1 – fixie telefonov Steve Jobs o spremembah Tako bi Steve Jobs razložil, zakaj je Apple odstranil priključek za slušalke · · · · ·