Pametni telefon Nokia 6
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Družba HMD Global, lastnik licence za uporabo blagovne znamke Nokia, je predstavila pametni telefon Nokie 6, prvo Nokio, ki bo poganjala operacijski sistem Android. To pa ne bo edina Nokia, ki jo bo HMD Global predstavil letos. Se lahko Nokia vrne na pota stare slave?

Nokia se počasi vrača v našo zavest. Trenutno se z njo trudi družba HMD Global, ki je napovedala izid pametnega telefona Nokia 6, ki bo sploh prva Nokia z OS Android. Sprva bo telefon na voljo le na Kitajskem, HMD Global pa jo bo zagotovo pripeljal na največji mobilni dogodek na evropskih tleh – Mobile World Congress v Barceloni (MWC 2017), ki se začenja 27. februarja 2017.

PREBERITE ŠE: Nokia 150 – dobra stara Nokia v novi embalaži

In kaj ponuja Nokia 6? 5,5-palčni HD-zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, procesor Snapdragon 430, 4 GB sistemskega pomnilnika, 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti s spominsko kartico microSD, 16 MP kamero in baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh. Izdelana je iz aluminija, njen videz pa je elegantno zadržan. Nameščen ima operacijski sistem Android Nougat (sedma različica), kar je, kot rečeno, novost za Nokio, ki je do zdaj gostila OS Windows (Nokia Lumia). Sodi v srednji razred telefonov, čemur sledi tudi cena, ki se bo Kitajskem gibala okoli 230 evrov. Se vam kolca po dobri stari Nokii? S tem telefonom se vam na bo več.

Galerija – pametni telefon Nokia 6:

Pametni telefon Nokia 6Odpri galerijo

iPhone - 10 let iPhone praznuje 10 let – ste vedeli, da bi ga skoraj upravljali s koleščkom in klicali Telepod?! Pametni telefon Honor 6X CES 2017: pametni telefon Honor 6X – malo denarja, veliko muzike iPhone 8 iPhone 8 – takšen bo po vsej verjetnosti novi iPhone Pametni telefon Changhong H2 CES 2017: pametni telefon Changhong H2 – sam svoj forenzik · · · ·