Nokia-8-Sirocco-front-back1280-720a
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Finska znamka Nokia je mnogim znana predvsem po trpežnih telefonih, ki so bili popularni pred dobo pametnih telefonov. Nokia 8 Sirocco želi to mišljenje potrošnikov spremeniti. Navdušila bo s steklom z zaobljenimi robovi in vodoodpornim dizajnom.

V primerjavi s svojim predhodnikom Nokio 8 je Nokia 8 Sirocco  predvsem vizualno privlačnejša. 5,5-palčni zaslon je ob robovih rahlo zaobljen. Bralnik za prstne odtise so ustvarjalci premaknili na zadnjo stran. S tem so nekoliko zmanjšali okvir zaslona. Tako telefon na prvi pogled spominja na Samsung Galaxy S8, kar pa gotovo ni nič slabega. Njegova debelina je 7,5 mm. Sirocco je vsekakor naprava, ki bi lahko v naslednjih mesecih postala prvo ime Nokie.

Pozornosti pa ne vzbuja le čudovit dizajn. Vsebine bodo prikazane v ločljivosti 2K. Napravo poganja zmogljiv procesor Qualcomm 835. Na voljo je 6 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje. Spomin je razširljiv s kartico micro SD. Baterijo Nokie 8 Sirocco z zmogljivostjo 3260 mAh je mogoče napolniti brezžično. Uporabnik ga bo lahko uporabljal tudi pod gladino vode, in sicer do metra globine v času največ 30 minut.

Na zadnji strani telefona sta 2 kameri: običajna z ločljivostjo 12 MP in telefoto z ločljivostjo 13 MP. Slednja je namenjena ustvarjanju približanih posnetkov. Sprednja kamera ima res le 5 MP ločljivosti, a pri Nokii trdijo, da je njen senzor v primerjavi s prejšnjim bistveno boljši, kar omogoča boljšo kakovost fotografij.

Nokia 8 Sirocco deluje v operacijskem sistemu Android Oreo.

Cena novega Nokiinega modela je 749 evrov. Kmalu bomo izvedeli, ali je naprava vredna svojega denarja. V Evropi jo boste lahko kupili aprila.


cover MWC 2018: LG V30S ThinQ, V30 z več spomina in umetno inteligenco cover Tukaj sta Samsung Galaxy S9 in Samsung Galaxy S9+! maxresdefault (1) Najbolj pričakovani pametni telefoni, ki bodo izšli v letu 2018 cover-pametni-telefoni Najboljši pametni telefoni 2017 – na razprodaji · · ·