jeremy-bishop-80371-unsplash
V zraku · buzz buzz

Surfanje spada med najbolj nevarne športe na svetu. Športniki, ki se ukvarjajo z jezdenjem velikih morskih valov, so v vsakem trenutku podvrženi številnim nevarnostim. Kljub temu pa z izjemnimi dosežki še naprej premikajo meje mogočega.

V nasprotju z navadnimi smrtniki, ki se po navadi visokih valov bojimo, pa se jih surferji še kako razveselijo. Z veliko mero poguma se spopadejo z valujočim morjem in pozabijo na vse, kar tvegajo s svojim početjem. Veselje po uspešno opravljeni nalogi je zato še toliko večje.

V lanskem novembru je brazilskemu deskarju na vodi Rodrigu Koxi uspelo nekaj, kar ni še nikomur pred njim. Na Portugalskem je s tem, ko je zahajal kar 24 metrov visok val, postavil svetovni rekord, ki je bil prejšnji konec tedna uradno priznan.

Doslej je bil rekord v lasti Garretta McNamare, ki se je z nekaj decimetrov nižjim valom uspešno spopadel leta 2011.

Koxa je osvojitev naslova opisal kot najboljši dan življenja. Njegov profil na družbenem omrežju Instagram razkriva, da ga deskanje na visokih morskih valovih zares navdušuje. Z javnostjo je seveda delil tudi posnetek rekordnega dosežka, ki ga je posnel Carlos Muriongo.

View this post on Instagram

#respost @wsl #KoxaBOMB💣 #GoBIGGER Hoje à noite saberemos o resultado oficial do OSCAR das ONDAS GIGANTES da WSL… SUPER ENERGIZADO aqui na CALIFÓRNIA e honrado por estar nesta disputa mais uma vez… A partir da MEIA NOITE 12:00am no horário de Brasília vai começar a transmissão “AO VIVO” do #WslBigWaveAwards 2018 e conto com a TORCIDA DOS MEUS AMIGOS para que vença A MAIOR ONDA da categoria #XXLBIGGESTWAVE In CALIFORNIA #SantaMonica the transmission will be at 20:00 direct by the WSL website…”LIVE” Obrigado a suporte de todos🙏🏼 Obrigado @sergiocosmico MEU PARCEIRO PORTUGUÊS que me colocou nesta onda, vc é um GIGANTE MEU IRMAOZÃO… Vamos contudo e ACREDITO com FÉ EM DEUS que vai dar tudo certo.. #DeusNoCOMANDO TMJ @koxabomb💣 @blams.bls @travelace_br @akiwas @silversurfsurfboards @sposurf @delirionatural @tomihamanderson @massokheir @crossfit_enseada 👊🏼 VALEU PELO VÍDEO @muriongofilms🎥 @carlosmuriongo Vamos torcer para o BRASIL também com @MAYA Na melhor PERFORMANCE FEMININA… e para o @lucaschumbo na CATEGORIA “Paddle Awards” Yeahhh OBRIGADO e #TksGOD🙏🏼

A post shared by Rodrigo Koxa (@rodrigokoxa) on

S svojimi podvigi surferji vsakič znova tvegajo svoje življenje. A če v tem uživajo in jih ne izvajajo le zavoljo vpisa v Guinnessovo knjigo rekordov, jim ne moremo očitati nič slabega.

Fotografije klavirjev v evropskih vilah. Rekviem za klavirje: fascinantne fotografije klavirjev v zapuščenih evropskih vilah DisneyxPixar letalo 2018. Prvo letalo Disney x Pixar, v katerem otroške sanje postanejo resničnost Ganska krsta Nike Ganska krsta Nike: edinstven prostor za večni počitek Za ta astrološka znamenja bo mesec maj slab. Za ta tri astrološka znamenja bo maj najhujši mesec · ·