nordisk-alfheim-tepee-tent-designboom-1800
V zraku · dizajn

Tisti, ki raje počitnikujete v objemu narave ali pa čez vikend radi skočite na kratek oddih v slogu Robina Crusoeja, najbrž prisegate na dobre šotore, pred katerimi gorijo mala kurišča, nad katerimi se vrtijo hrenovke ali morda koruza. Udoben in praktičen šotor je v tistih dneh vaš najboljši prijatelj. In tak je tudi Nordiskov šotor.

Nordisk, danski proizvajalec šotorov, je predstavil linijo Alfheim, t. i. bombažnih tipijev.

Alfheim, ki je ime enega od mitoloških nordijskih svetov, so šotori v najbolj klasični in prepoznavni stožčasti obliki, ki se jih, če ne od drugod, lahko spomnite iz vesternov. Nordiskov šotor je tudi zelo preprost za postaviti, saj je ogrodje pravzaprav samo kovinska palica v sredini.

Linija Alfheim ponuja dve velikosti šotorov, manjši sprejme 8 ljudi, večji pa kar 19. Slednji ponuja slabih 20 m² površine, manjši pa slabih 13 m². Če se boste odločili za večjega, ‘naravno’ različico, boste nekaj dobrega storili tudi za okolje, saj je šotor oblečen v naravni bombaž ter poliestrsko prejo, ki skupaj poskrbita za izjemno prijetno notranjo klimo šotora ter odlično zaščito pred slabim vremenom. Šotori Alfheim so ‘preživeli’ teste celo proti vetrovom, ki pihajo s hitrostjo 32 m/s.

Manjša različica šotora Alfheim stane 540 evrov, večja pa 700 evrov. Za tisto, ki je oblečena v naravni bombaž pa je treba odšteti nekaj evrov več, in sicer 860 evrov.

Nordisk Alfheim – klasika med šotori

Nordisk Alfheim – klasika med šotoriOdpri galerijo

rainsocks_0004 Dežne nogavice ONFAdd: odlična zaščita za vaše superge REC Watches P-51 REC Watches P-51: ure, narejene iz starih Mustangov AAIA_wDGAAAAAQAAAAAAAA2zAAAAJDk0NDRiM2FiLWE5OGMtNDg0OS1hOGI0LWI1MjY2MWE1YzM5MQ Božična darila za ljubitelje brezčasnih dizajnerskih kosov source Substitute Phone: odlična priložnost, da se znebite slabe navade · · ·