lenakovr
Kulturni izbor · knjige

30. septembra bo izšla avtobiografija Not That Kind Of Girl izpod peresa Lene Dunham, glavne junakinje serije Girls. ‘’Če vam bom z deljenjem tega, kar sem se naučila do sedaj, olajšala vsaj eno ponižujoče delo ali razmerje, ali pa vas odvrnila od tiste vrste seksa, pri katerem moraš na nogah obdržati superge, v primeru da boš moral vmes zbežati, potem se je vsak moj napačen korak v življenju splačal,’’ o svoji knjigi pravi Dunhamova.

Lena Dunham, avtorica serije Girls, ki v njej igra glavno junakinjo mlado (ne)uspešno pisateljico Hannah Horvath, je svoje številne življenjske spodrsljaje in stiske prikazala že v prvih treh sezonah serije, katere scenarij je napisan po večinoma resničnih dogodkih. V avtobiografiji Not That Kind Of Girl, katere izid pričakujemo v nekaj tednih, nas bo mlada pisateljica z duhovitim slogom popeljala skozi številne mentalne stiske, terapije in strahove, ki so del njenega življenja že od devetega leta starosti. Iskreno, brez zadržkov in nekako tako kot to počne Hannah v seriji Girls.

Zase pravi, da ve, da ni ne psihologinja, ne strokovnjakinja za seks ali diete, ne mama treh otrok in ne uspešna podjetnica. Je le dekle, ki stremi k temu, da bi ‘’imela vse’’, posledica česar je poročilo o boju z življenjem iz prve roke, branje katerega pa vseeno vliva upanje.
In za konec še to: Dunhamova naj bi za pisanje biografije dobila okoli 2.640.000 € predujma, kar je za avtobiografijo osemindvajsetletnice vsekakor lepa številka.
Avtobiografijo Lene Dunham ‘’Not That Kind of Girl’’ lahko že pred izidom naročite tukaj.


wordcountgalleryuu Genijalna infografika za ljubitelje knjig: knjižne uspešnice v številkah cover-avtorji 12 azijskih avtorjev, ki bi jih morali poznati 3 Motion Silhouette – interaktivna slikanica svetlobe in sence cover 6 knjig, ki jih za letošnje poletje priporoča Bill Gates · ·