a
Utrip mesta · dom

Na področju notranje opreme / interierja se je leta 2014 pojavilo kar precej novih trendov, ki bodo aktualni tudi v 2015. Vsi, ki se boste lotli prenove interierja svojega doma lahko iz spodaj zapisanih vrstic črpate koristno inspiracijo in smernice.

Trendi v notranjem oblikovanju interierja se sicer precej hitro menjavajo, vseeno pa imajo nekateri daljšo življenjsko dobo. V letu 2014 se je na trgu pojavilo kar nekaj trendov, ki jih bomo videvali tudi v tekočem letu. Že lani smo opazili porast sobnih rastlin v interierjih. Dnevne sobe so postale prave urbane džungle, rastline pa so se pojavljajo tudi v drugih prostorih. Zaradi enostavne nege so najbolj popularne so t.i. “sočnice” – rasline, ki v listih skladiščijo večjo količino vode, opaziti pa je mogoče tudi veliko rastlin tropskega izvora z velikimi listi ter praproti. Drugi največji trend ostaja uporaba bakra in medenine.

Kovine toplih odtenkov so skoraj popolnoma izpodrinile klasični inox, najbolj popularen pa postaja baker, ki je poceni in omogoča vrsto ‘naredi sam’ kreativnih projektov. Pojavlja se v kombinaciji z steklom, lesom in hladnimi sivimi odtenki ter popestri prav vsak prostor. V polnem razmahu je fascinacija s teksturami in ročnimi deli, ki inspiracijo išče v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in se kaže v trendu pletenega zidnega okrasja. Makrame okraski, stenske preproge ter pletene slike bomo v naših domovih videvali tudi v letu 2015! Porast preprog z etno pridihom lahko letos opazimo v vseh modernih interierjih.

Pisane barve in močni vzorci popestrijo še tako minimalističen prostor ter mu dodajo noto topline. Še posebej modne so preproge turškega ali maroškega izvora, uporabimo pa lahko tudi doma stkane krpanke. Eden izmed glavnih trendov ostaja tudi luksuz, ki se kaže v uporabi marmorja v kombinaciji z medenino ter žametnih sedežnih garniturah. Izgled pohištvenih kosov je bogat in vabljiv, trend pa bo najverjetneje aktualen še kar nekaj sezon. Moderni ostajajo tudi pasteli. Pohištveni kosi drznih linij so omehčani z nežnimi odtenki sladolednih tonov, zelo modni pa so tudi “vintage” pohištveni kosi, prebarvani s pastelnimi barvami. Že nekaj sezon je v interierju zelo pogosta uporaba grafičnih vzorcev. Drzne keramične ploščice, črno bela kombinacija ter geometrijske oblike ostajajo aktualne tudi v tekočem letu.

Več idej v galeriji

Bakrene luči v prostor vnesejo toplino.Odpri galerijo
Komična blazina št. 2. Najbolj kreativne blazine za popoldanski počitek DSGN Domus izdelki so estetsko dovršeni, praktični, obenem pa jih je mogoče v celoti reciklirati. Urbani izdelki slovenskih oblikovalcev DSGN Domus modern-living-room-decor-design-style-stylish-ideas-2015-9 Trendi za dom 2015 sony svetilke CES 2015: Sony Symphony – svetilka, ki je tudi zvočnik · ·