Notranji bazen na obali jezera Furnas
Utrip mesta · dom

Vse do včeraj, ko nas je v zelo kratkem času spet obiskala zima, se je zdelo, da smo na pragu poletja. No, zdaj, ko se je toplejše vreme za nekaj dni skrilo, se znova prileže razvajanje v notranjih bazenih. Zlasti v tistih, ki skrivajo zavidljive razglede na zelene pokrajine, gore in vode. To so naši najljubši notranji bazeni z najlepšim razgledom na svetu.

Notranji bazeni z najlepšim razgledom na svetu:

10. Bazen s pogledom na drevesa in nebo

Hišo, ki stoji v regiji Harkov v Ukrajini in je narejena po načrtih SBM Studia, obdaja nerjaveče jeklo. Notranji plavalni bazen odslikava bližnja drevesa in pogled v nebo. Neprecenljivo.

9. Kot bi plavali zunaj, v naravi

Londonsko arhitekturno podjetje PCKO je v sodelovanju s poljskim arhitekturnim birojem MOFO izdelalo to prekrasno stekleno hišo, ki leži nedaleč od Krakova. Se tudi vam zdi, kot bi plavali zunaj, v naravi?

8. Hiša z bazenom v bližini Moskve

Zgradbo v bližini Moskve je zasnovala Olga Freiman. Kot nekakšen »modni dodatek« je idilični hiši pripisala tudi sinje moder bazen. Prostoru, v katerem je ta, je izrisala dvojno višino stropa. Vse skupaj je videti super. Se strinjate?

PREBERITE ŠE: To so najlepši bazeni na svetu

7. Bazen pod zemljo

Ta skoraj čisto podzemni bazen se nahaja v Visbeku v Nemčiji. Zasnovali so ga pri Reichel Architekten. Nova moderna hiša je pravzaprav obnovljen star hlev z bazenom, ki hrani neoviran pogled na okoliški vrt.

6. Minimalizem v Vzhodnem Sussexu

Hišni bazen na vzhodu Sussexa, v hiši Red Bridge, je ideja podjetja Smerin Architects Houses. Gre za minimalističen bazen na najvišji ravni, katerega pogled se odpira na prekrasno zunanjo teraso in potok ob hiši.

PREBERITE ŠE: Klafs S1 – prva zložljiva savna na svetu

5. Bazen rezidence Davis

»Vau, vau.« To je prva misel, ki se utrne ob pogledu na fotografijo bazena rezidence Davis. Zasnovali so ga v biroju Abramson Teiger Architect z namenom, da bi lahko lastniki doma vse dni v letu v polnosti užili hišo. Drsna vrata se pomaknejo in skrijejo v stene, kar je kot nalašč za poletje in dolge zime v Torontu. Vsekakor pa je omogočeno uživanje razgleda tudi pri zaprtih vratih.

4. Dolg in podolgovat bazen v tasmanski hiši

Ta s steklom obdani podolgovati bazen v širini ene plavalne proge je v hiši Battery Point v Tasmaniji. Dizajn z jekleno konstrukcijo je delo arhitektov Maria Gigney.

3. Hiša ob robu reke na Džakarti

Hiša z belo jekleno strukturo in nenavadno obliko zagotovo izstopa od povprečja. Leži ob robu reke na Džakarti, v Indoneziji. Dolg bazen v notranjosti nepremičnine obdajajo različne vrste rastlinja.

2. Bazen, ki ga z vseh strani obdaja zelenje

Pri Fernanda Marques Arquitetos Associados so se podpisali pod dupleks stanovanje v brazilskem São Paulu. Tamkajšnji razgled iz bazena se razprostira na mesto, ki ga z vseh strani obdaja zelenje.

 

1. Notranji bazen na obali jezera Furnas

Na obali jezera Furnas, ki leži v brazilski zvezni državi Minas Gerais, leži hiša z bazenom, ki je lahko v uporabi vse leto. Steklena vrata, ki se odpirajo navzgor, ponujajo idiličen pogled proti vodi.

Zložljiva savna Klafs S1 Klafs S1 – prva zložljiva savna na svetu Nogometna skledica Nogometna skodelica, ki omogoča izvajanje prostih strelov Stolžek ali Woodieful Chair Stolžek ali The Woodieful Chair: slovenski kos pohištva za neomejene možnosti uporabe Svetilka Surface Tension Milni mehurček namesto žarnice