Nova Ford Fiesta Titanium (2017)
Utrip mesta · mobilno

Prihaja nova Ford Fiesta (2017), ki jo bo javnost od blizu prvič spoznala na avtomobilskem salonu v Ženevi, že zdaj pa si lahko pogledamo, kaj prinaša sedma generacija. Ford Fiesta sodi med najbolj prodajane avtomobile v Evropi (za Golfom in Polom), nova Ford Fiesta pa izpolnjuje vse pogoje, da postane še večja prodajna uspešnica, saj je večja, z več opreme, z več varnostnimi sistemi in boljšimi materiali. V Sloveniji bo na voljo sredi leta 2017. Za zdaj so predstavili štiri različice, in sicer Vignale, Titanium, ST line in Active.

Takšna bo nova Forda Fiesta (2017), model, ki praznuje častitljivih 40 let in so ga prodali v več kot 17-milijonski ‘nakladi’. Velja za Fordov najbolj prodajani avtomobil v Evropi, ki že dolgo vztraja v vrhu razreda majhnih avtomobilov na stari celini (vsak peti avto v Evropi prihaja iz tega razreda). In to se v kratkem ne namerava spremeniti. Ford je predstavil štiri različice nove Fieste (narejene so na Fordovi globalni platformi B), in sicer klasično, Fiesto ST line, prestižno Vignale in ”križanko” Active. Prihaja še športna ST.

Nova Forda Fiesta je večja od predhodnice (imela bo več prostora v potniški kabini in v prtljažniku) in manj agresivnega videza, dobila je 8-palčni zaslon na dotik nad sredinsko konzolo, infozabavni sistem (SYNC 3) pomeni velik korak naprej, zadnje luči niso več pokončne, ampak vodoravne, materiali so prijetnejši na otip, nova je panoramska streha … Na voljo bo več varnostne in dodatne opreme. Že zdaj je Ford izpuščal osnovne različice Fieste, saj bo v čevlje najmanjšega Fordovega avtomobila v Evropi drugo leto stopil Ford Ka+.

Nova Fiesta ima kar 15 aktivnih pomagal, med njimi sistem za prepoznavo objektov 130 metrov pred vozilom in avtomatsko zaviranje v kritičnih situacijah, če voznik ne zavira sam. Tu je tudi sistem za opozarjanje na prečni promet, sistem opozarjanja na nenamerno zapuščanje voznega pasu, prilagodljiv radarski tempomat …

PREBERITE ŠE: Gymkhana 9 – Ken Block tokrat trpinči Forda Focusa RS RX

Novost sta tudi trivaljnik s 140 KM in sistem izklapljanja valja ob manjši obremenitvi (do zdaj je bilo tako le pri motorjih V4, ki ne umanjkajo niti tokrat), sicer pa paleta motorjev še ni znana. Zagotovo v ponudbi ne bodo manjkali dizelski motorji TDCI in dvosklopčni samodejni menjalnik Powershift. Nova generacija Fieste, ki bo nasledila model iz leta 2012, bo na ceste zapeljala sredi leta 2017. Za jesen 2017 pa je napovedan Ka+. Nova Ford Fiesta se bo javnosti prvič predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Govori se, da bo Ford Fiesto pripravil tudi za svetovno reli prvenstvo (WRC).

Galerija – nova Ford Fiesta (2017)

Nova Ford Fiesta Active (2017)Odpri galerijo

Bentley x Bamford Mulsanne Speed Bentley x Bamford Mulsanne Speed – najprestižnejši Bentley pod svobodnim soncem Prihaja električni Maserati Alfieri. Maserati Alfieri – tudi trizob preklaplja na elektriko Novi Peugeot 301 Novi Peugeot 301 (2017) – ponovno mladostnega videza Avto na daljinsko vodenje Fazon 6S BLX Fazon 6S BLX – avto na daljinca z drugega planeta · ·