Nova Ford Fiesta ST (2017)
Utrip mesta · mobilno

Nova Ford Fiesta ST (2017) bo imela nov 1,5-litrski trivaljni motor EcoBoost z 200 KM, kar bo sploh prvi trivaljnik iz športnega programa Ford Performance. Vozniku bodo na voljo trije vozni načini, in sicer Normal, Sport in Track, ki s prilagojenimi nastavitvami motorja, krmiljenja in nadzora stabilnosti nudijo zabavno vozno izkušnjo v najrazličnejših pogojih. Ford Fiesta ST ostaja najboljši športni avtomobil svojega razreda.

To je nova Ford Fiesta ST (2017), ki potrjuje rek, da je strup v majhnih stekleničkah. Sploh prvič bodo vozniku na voljo različni vozni programi (Normal, Sport in Track), ki prilagajajo tehnologijo elektronskega izboljšanja zvoka (Electronic Sound Enhancement) in aktivni krmilni ventil zvoka izpušnega sistema.

Ta poskrbi za okrepitev naravnega športnega zvena novega 1,5-litrskega motorja EcoBoost, ki je na voljo tudi s sistemom za izklop enega valja. Aluminijasti motor zmore 200 KM in 290 Nm navora, omogočal pa bo pospeške od 0 do 100 km/h v 6,7 sekunde, izklop valja pa zagotovi zmanjšanje izpustov oglijkovega dioksida in manjšo porabo. Tretji valj se vklopi v 14 milisekundah. Kupec bo lahko izbiral med tri- in petvratno različico. Krasijo jo 18-palčna platišča.

PREBERITE ŠE: Novi Ford Focus Electric (2017) – električni družinski avto, ki se napolni, medtem ko skočite na kavo

Nova Ford Fiesta ST bo cenovno dostopna, zmogljiva in bo nudila obilico vozniškega užitka, zato ni čudno, da se ji zdi usojeno, da bo ohranila primat najboljšega športnega avtomobila svojega razreda. Vozniku je na digitalnem zaslonu na voljo infozabavni sistem Sync tretje generacije z vmesniki Car Play in Android Auto.

Galerija – Nova Ford Fiesta ST (2017):

Nova Ford Fiesta ST (2017)Odpri galerijo

Nova Škoda Rapid (2017) Nova Škoda Rapid (2017) – nove mišice za osveženega Rapida Italdesign Supercar Italdesign Supercar – rojen za hitrost Električno kolo MOAR MOAR – zložljivo e-kolo, dovolj močno, da vleče SUV-ja Yugo Američan spuljuval Yuga! Je Yugo res najslabši avtomobil vseh časov? · ·