Nova Ford Kuga
Utrip mesta · mobilno

Nova Ford Kuga je prava lepotica. In po slikah sodeč avtomobil, ki se ga izplača počakati! Na naše ceste bo nova Ford Kuga zapeljala že leta 2020.

Ford Kuga je vsem dobro znani simpatični mestni terenec, ki je močno zasidran v srcih slovenskih voznikov in v regiji, tretji najbolje prodajan model tega proizvajalca. Tudi zato novica, da že prihodnje leto prihaja nova Ford Kuga navdušje. A še bolj kot nas navdušuje napoved, nas navdušujejo prvi vtisi – saj Kuga enostavno izgleda fenomenalno.

Spremenila je stil in postala organsko športna z zavidljivimi linijami. Hkrati pa prinaša kopico novih tehnologij in bo najbolj elektrificiran Ford v vsej njegovi zgodovini. Tako bodo na voljo tako priključni, kot tudi klasični hibrid ter široka in tako ali tako znana paleta fordovih motorjev, ki zadnja leta navdušujejo z inovacijami in so hkrati pregovorno zanesljivi in varčni. Nova Kuga, to je sicer že tretja generacija temelji na novi globalni platformi, ki omogoča nove dimenzijske proporce, zmanjšano skupno maso vozila in sodobno vozno dinamiko. S tem ima Kuga popolnoma nov stas in se po dinamičnosti oblikovanja močno približuje modelu Ford Focus. Na voljo bo znana Ford paleta opreme modelov, tako kot vrhunsko opremljena različica Vignale – ki predstavlja sam vrh ponudbe. Tega športnega terenca je vsekakor vredno počakati.

Platfortma prihodnosti – za drzno obliko in stas

Popolnoma nova Ford Kuga je prvi SUV, ki temelji na novi Fordovi globalni arhitekturi C2, ki podpira izboljšano aerodinamiko za boljšo porabo goriva in zmanjša težo v primerjavi z odhodnimi modeli do 90 kg pri primerjavi enakovrednih variant pogonskega sklopa. Poleg tega je nova arhitektura zasnovana za izboljšanje zmogljivosti karoserije pri trkih; zagotavlja 10-odstotno večjo torzijsko togost za boljšo vozno dinamiko in ustvarja več protora v notranjosti za vse bodoče Fordove srednje velike modele, medtem ko še vedno omogoča izrazno in dinamično obliko.

Bolj kreativna silhueta vključuje daljšo medosno razdaljo, ki ustvarja vtis večjega a hkrati dinamičnejšega vozila, a slednje koristi vožnji in stabilnosti; daljši pokrov motorja; nadaljnji nagnjen kot zadnjega vetrobranskega stekla; in nižjo linijo strehe. Rezultat je bolj energičen, okreten in sposoben videz kot kdajkoli prej.

Vrhunski nivoji opreme

Prilagojen spekter nivoja opreme je na voljo v različicah Kuga Vignale, ST-Line in Titanium, vsak z edinstvenim značajem, ki odraža osebnost strank. S sodobnim in samozavestnim oblikovanjem Kuga Titanium kaže na visoko specifikacijo in kakovost, ki bo na voljo strankam po vsej Evropi. Poudarki vključujejo športno sprednjo drsno ploščo in zadnji difuzor, ogledala v barvi karoserije, stranske obloge in kljuke na vratih, LED dnevne luči in standardna 17-palčna ali opcijska 19-palčna lita platišča.

A je vsekakor češnja na vrhu smeta modelna različica Vignale saj ima popolnoma ekskluzivne specifikacije in natančno izdelavo z vgrajenim okrasjem Vignale, vključno s satiniranimi aluminijastimi oblogami za strešne ograje, odbijači in vstavki, kot tudi edinstvene, elegantne prednje in zadnje odbijače. Zunanjost je opremljena tudi s kromiranimi rešetkami Vignale, izdelanimi iz kromiranega materiala ter dvojnimi izpušnimi cevi. Poleg poleg standardnih 18-palčnih so v ponudbi še 19-palčnih in 20-palčna. Windsor usnjeni sedeži z ekskluzivno Vignale šesterokotno zasnovo, usnjen ogrevani volanski obroč in vrhunske velurske talne obloge še dodatno izboljšajo notranjost.

Celovita motorna ponudba s poudarki na hibridni tehnologiji

Celovita ponudba vključuje Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (blagi-hibrid) in Kuga Hybrid (polno-hibridne) različice, poleg Fordovega 2,0-litrskega dizelskega EcoBlue, 1,5-litrskega EcoBlue dizelskega in 1,5-litrskega EcoBoost bencinskega motorja. Celovito sliko dopolnjuje inteligenten nov avtomatski menjalnik z osmimi prestavami.

Na ceste bo nova Ford Kuga zapeljala leta 2020. Ko jo bomo videli tudi v salonih slovenskih trgovcev!

Galerija slik: Nova Ford Kuga

Silhueta nove Ford Kuga je resnično dinamična. Nekoliko spominja na tiste res športne SUV-je. Odpri galerijo

Porsche 911 Porsche 911 (2019): brezčasna oblika in moderna tehnologija rrevq20mystaticnd22111806-resize-1024x682 Novi Land Rover Range Rover Evoque: avtomobil, ki je rešil Land Rover Lego McLaren Senna Lego McLaren Senna: imate dovolj kock in predvsem časa, da ga sestavite? SEAT Tarraco Seat Tarraco: največji Seatov SUV