Nova Kia Picanto (2017)
Utrip mesta · mobilno

Prihaja nova Kia Picanto. V letu 2017 bo na ceste zapeljala že tretja generacija male kombilimuzine, ki je bila prva leta v Sloveniji precej neopažena, s prihodom druge generacije pa so jo vzljubili tudi Slovenci. Nova Kia Picanto nastopa še samozavestnejše in bo zagotovo resna konkurentka Twingu, Upu!, Aygu, Mii in drugim mestnim malčkom. Prvič se bo novi Picanto predstavil na marčevskem avtosalonu v Ženevi.

Nova Kia Picanto (2017) je svoje poteze dobila v oblikovalskih centrih v Frankfurtu in Namyangu (Južna Koreja). Postala je drznejša (dobila je značilne linije novih Kijinih modelov), si nadela nove barve, a ohranila kompaktne mere. V dolžino se ni potegnila (ostaja pri 3,59 metra dolžine), ima pa zato malenkost daljšo medosno razdaljo (1,5 centimetra), ki zdaj meri 2,4 metra. Pohvali se lahko z boljšo izrabo prostora in bolj prefinjeno ter ergonomsko zasnovano notranjostjo. Korejci so ji prenovili armaturno ploščo, katere osrednji del je ‘lebedči’ zaslon.

PREBERITE ŠE: Kia Sorento Ski Gondola – terenec, ki pride na vrh vsakega smučišča

Poleg zaslon na dotik je dobila še večfunkcijski volan in napredne varnostne pripomočke (sistem samodejnega zaviranja v sili, prepoznavanje nevarnosti trčenja ipd.). Omislili si boste lahko usnjene sedeže in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji. V prodajne salone bo nova Kia Picanto zapeljala spomladi 2017. Več o mali kombilimuzini (prihaja tudi različica GT-line), vključno z motorno paleto, bo znano na avtosalonu v Ženevi.

Galerija – nova Kia Picanto (2017):

Nova Kia Picanto (2017)Odpri galerijo
Chrysley Portal CES 2017: Chrysler Portal – prvo vozilo po meri generacije Z Faraday Future FF91 CES 2017: Faraday Future FF91 – Tesla dobila dostojnega tekmeca Audi Q8 concept Audi s konceptom športnega terenca Audi Q8 napoveduje nov razred vozil Novi Volkswagen Tiguan Allspace Tak bo novi Volkswagen Tiguan Allspace (2017) · · · ·