Nova Kia Rio (2016)
Utrip mesta · mobilno

Kia je še pred pariškim avtosalonom javnosti pokazala fotografije četrte generacije modela Kia Rio (2016), ki ima, oblikovno gledano, evropsko-azijsko-ameriške korenine, močno pa se naslanja na model Cee’d, medtem ko ”tigrov nos” v spomin prikliče športnega terenca Kia Sportage.

Nova Kia Rio (2016) se je rahlo, a res rahlo poredila, saj je zdaj široka 1,725 metra, kar je le dobrega pol centimetra več kot predstavnica tretje generacije te kombilimuzine, ki še čaka na prodor na slovenskem trgu, medtem ko je globalno gledano za Kio model Rio kokoš, ki nese zlata jajca, saj je njen najbolj prodajani model.

Maska nove Kie Rio je širša, a nižja po višini. Krasijo jo bolj čiste in ravne linije, mere pa so praktično nespremenjene. Vsi tisti milimetri so šli na račun videza. Medosna razdalja, na primer, je pridobila centimeter in zdaj meri 2,58 metra. Zadnji previs je krajši, C-sredinski stebriček pa tanjši in bolj pokončen. Nova Kia Rio v dolžino meri 4065 milimetrov, kar je 15 mm več kot meri predhodnica, in je visoka 1,45 metra, kar je pet milimetrov manj kot prej.

PREBERITE ŠE: Športni terenec Škoda Kodiaq: prostorno, prostornejše, Škoda Kodiaq

Nova Kia Rio pa ni napredovala samo oblikovno, pač pa tudi ergonomično. Voznik bo imel namreč ključne stvari bliže sebi, te pa bodo tudi bolj smotrno razporejene. Osrednji del bo nov in infozabavni sistem s HMI-vmesnikom in zaslonom na dotik Full HD bo imel manj gumbov.

Nova Kia Rio (2016)Odpri galerijo

Motocikel Batpod Batpod – naprodaj Batmanov motocikel iz filmov o Vitezu teme Športni terenec Škoda Kodiaq Športni terenec Škoda Kodiaq: prostorno, prostornejše, Škoda Kodiaq Luksuzni avtomobili skozi čas. Luksuzni avtomobili skozi čas Citroën Cxperience Citroën Cxperience – se na sceno vrača CX? · · ·