Leica SL2
V zraku · tehnologija · gadgeti

Leica ve, kako priti do izjemnih fotografij. Zdaj bo poskušala s pomočjo novih funkcij v novem modelu Leica SL2 priti še do izjemnih videoposnetkov.

Nemška Leica je predstavila drugo različico brezzrcalnega fotoaparata iz leta 2015, novi model SL2. Ta ima, v primerjavi z modelom SL, bolj udobno in globlje držalo (“grip2), z gumo obloženo ohišje (za boljši oprijem) ter rahlo spremenjen videz, ki daje klasičnemu Leici modernejši pridih. Aluminijasto ohišje je izdelano v Nemčiji ter odporno proti vodi (standard IP54).

Upravljanje fotoaparata ostaja dokaj preprosto. Gumbov in programskih lastnosti je ravno toliko, kot jih uporabnik potrebuje za nemoteno fotografiranje. V veliko pomoč bo zaslon na dotik ter sistem samodejnega ostrenja, ki sam zaznava obraze ter oči. Izbirati bo mogoče tudi med načini ostrenja posebej za šport, otroke, divjad, portrete, itd. Da bodo fotografije presunljivo ostre in bogate z barvami, bo poskrbel senzor ločljivost 47,3 MP, občutljivost ISO pa se bo raztezala od 50 pa vse tja do 50.000.

Da se Leica počasi premika tudi v video vode dokazuje podpora snemanju v 4K pri 60 sličicah na sekundo (ali 1080p pri 180 sličicah na sekundo). SL2 kot prva Leica poseduje tudi stabilizacijo senzorja, kar bo bistveno izboljšalo fotografiranje oziroma snemanje iz roke. Tu je še podpora snemanju v barvnem profilu LOG. Vse našteto se lahko najde tudi pri konkurenci, se pa lahko Leica pohvali z izjemno barvno reprodukcijo, vrhunsko izdelavo ter izjemno kakovostnimi objektivi. Vsa ta kakovost (k ceni seveda doda tudi ime samo) ne bo poceni, saj bo ohišje fotoaparata Leica SL2 stalo preračunanih 6.160 evrov.


nathan-waters-ykH4Wtocefc-unsplash Najboljši brezžični polnilci 2019 hammerheadrazer.0 Razer Hammerhead True Wireless: slušalke, ki pri igranju igric ne zamujajo ErzetichAudio-Thalia-01 Erzethic Thalia: slovenske slušalke, ki navdušujejo avdiofile dji naslovna DJI Mavic Mini: najmanjši dron iz družine Mavic ·