Mazda BT-50
Utrip mesta · mobilno

Mazda je zares po dolgem času svojo pozornost namenila svojemu legendarnemu pick-upu s precej nerodnim, a legendarnim imenom BT-50. Gre za tretjo generacijo s popolnoma novo zasnovo.

Kot smo lahko pričakovali, so pri Mazdi ohranili zaščitni slogovni podpis Kodo, zaradi česar ima nova Mazda BT-50 izjemno veliko potez, ki so skupne tudi terencem v njenih vrstah. Tako je to eden bolj dinamično in športno oblikovanih pick-upov ta hip. Ob predstavitvi je na voljo v izvedenki dvojne kabine, kar je tudi oblika po kateri največ posegajo kupci.

Mazda je za osnovo vzela platformo modela Isuzu D-Max, s katerim si deli veliko količino DNK-ja. Uporablja pa tudi druge motorje in opušča Fordovo konjenico. Tako pod pokrovom diha štirivaljni 3,0-litrski turbodizelski motor z 188 konjskimi močmi (140 kilovati) in 450 newtonmetri, kar je za tovrstno vozilo najbolj univerzalna izbira.

Moč se na kolesa pošilja s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, ki je na voljo v kombinaciji z 4×4 in 4×2 pogonom.

V notranjosti prevladuje Mazdina filozofija, z Isuzu si deli še infomatičen sistem. A Mazdina pregovorna nadstandardnost vseeno prevladuje.

Potrebno je priznati, da je videti zelo zanimivo. Modela pa bomo veseli tudi v Sloveniji, v kolikor bo uvoznik zaznal potrebo trga po tovrstnem vozilu.

Galerija slik: Mazda BT50

Mazda BT-50Odpri galerijo
1 Kako nastaja najboljši avtomobil na svetu? Hrvaški Rimac C_Two Sherakhan-Luxury-Charter-Superyacht-0-Hero Sherakhan: luksuzna superjahta z vodnim toboganom, ki te odnese naravnost v ocean main_hero_homepage_desktop Tesla je tudi uradno najvrednejše avtomobilsko podjetje na svetu BMW M5 Prvinska Zver – BMW M5 – 2021 ·