Mazda3
Utrip mesta · mobilno

Mazda je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavila novo Mazdo3. Prihaja v petvratni različici s prisekanim zadkom in štirivratni limuzinski obliki. Čeprav zelo podobni, sta že na prvi pogled videti različni. Z novo Mazdo3 so omenili še inovativen Skyactive-X motor.

Na žalost so pri Mazdi le potrdili, da bo imela nova Mazda3 Skyactive-X motor, niso pa nam podali kakšnih bolj konkretnih informacij ali karakteristik. Ob tem so povedali še, da bodo na voljo posodobljeni 1,5-, 2,0-, in 2,5-litrski Skyactive bencinski motorji, odvisno od regije prodaje. Posodobljen je tudi 1,8-litrski Skyactive dizelski motor. Za prestavljanje bo na izbiro 6-stopenjski ročni ali samodejni menjalnik. Na voljo bo tudi štirikolesni pogon.

Silhueta Mazde3 s prisekanim zadkom deluje bolj športno, medtem ko ima limuzinska različica malce ostrejše linije in bolj podolgovat zaključek zadka. Obe različici imata daljši in nizek prednji del, z izrazito masko in futurističnimi žarometi. Tanki A stebrički skrbijo za boljšo preglednost iz avtomobila. Notranjost sledi filozofiji ‘manj je več’, kar je oblikovalcem še kako uspelo. Na sredini centralne konzole se nahaja 8,8-palčni zaslon, pod njim pa se nahaja nekaj gumbov za nastavitev večine funkcij v avtomobilu. Prav tako je še vedno na voljo projekcijski zaslon, ki prikazuje vse vitalne informacije v vidnem polju voznika. Mazda3 ima tudi nove pametne pomočnike, kot je na primer asistent za zastoje, ki ima zmožnost nadzorovati pospeševanje, zaviranje in celo manevriranje z volanom. Pomočnik za nadzor prečnega prometa preprečuje trke v slabo preglednih križiščih.

Mazda3 je tako postala še pametnejša, še bolj učinkovita in se prelevila v pravo lepotičko. Po videnem in slišanem lahko predvidevamo, da bo še tako priljubljena Mazda3, postala ljudem še bolj zanimiva.

Galerija slik: Mazda3

Mazda3Odpri galerijo

Porsche 911 Novi Porsche 911: osma generacija legende Bentley Continental GT Convertible Bentley Continental GT Convertible: Continental GT se je popolnoma razkril Mercedes-Benz GLE Novi Mercedes-Benz GLE: v živo je še bolj prepričljiv BigRep NERA BigRep NERA: prvo 3D-tiskano električno motorno kolo na svetu · · ·