IMG_1093
Utrip mesta · mobilno

Seat s svojim novim modelom Seat Ibiza cilja na sam vrh svojega segmenta. Nova Seat Ibiza lahko s svojimi novimi varnostnimi sistemi in ostrimi linijami, ki niso običajni v tem segmentu, izstopa med konkurenco.

Nova Seat Ibiza je s svojo magenta barvo Mystic vsekakor naredila prijeten prvi vtis. Ostre linije poznamo že od Leona in prejšnje Ibize, novinka pa je tokrat še bolj drzna, s še bolj zašiljenimi linijami. Zdaj ima tudi večjo medosno razdaljo, širšo karoserijo in večja platišča. Zrasel je tudi prtljažni prostor, ki ima zdaj prostornino 355 litrov.

Glavne značilnosti, ki jih lahko poudarimo, so žarometi v popolni LED-tehnologiji, panoramsko strešno okno in 18-palična platišča. Med novostmi pri tehniki izstopa dodelana kamera za vzvratno vožnjo, sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika in brezžični polnilnik telefonov. Glasbeni navdušenci bodo zagotovo pozdravili sodelovanje Seata s podjetjem Beatsaudio. Za Ibizo so namreč zasnovali 300-vatni sistem z 8-kanalnim ojačevalnikom, digitalnim signalnim procesorjem ter šestimi zvočniki in globokotoncem. Prav tako je zmanjšan hrup v sami kabini avtomobila.

Na voljo je samodejno zaklepanje in odklepanje avtomobila, edini pogoj za to pa je, da imate ključe nekje pri sebi. Za alergike bo še kako dobrodošlo filtriranje zraka, ki odstrani vse morebitne alergene. Vsi sistemi skupaj napovedujejo dobre rezultate na prihajajočih testih Euro NCAP.

Ponudba motorjev je pri Ibizi zelo raznovrstna. Bencinski motorji imajo moč od 55 kW (75 KM) do 110 kW (150 KM), dizelski pa od 59 kW (80 KM) in do 85 kW (115 KM). Če bi želeli voziti na CNG, vam Seat ponuja tovarniško predelani agregat s 66 kW (90 KM) moči. Vstopnica v svet Ibize stane 12.500 evrov, Ibiza v svoji najdražji obliki pa stane 16.428 evrov. V primeru Seat financiranja dobite na te cene še dodaten popust.

Galerija – Nova Seat Ibiza

Nova Seat IbizaOdpri galerijo
Hyundai Kona (2018) Hyundai Kona: novi odštekani križanec TD7 Bikesphere je Michelinov izum za varno kolesarjenje tudi ponoči Fiat 500 Giannini Fiat 500 Giannini: 350 konjev za fička cover-1000-500-suzuki Novi Suzuki Swift: preprosto navduši · ·