illy
Utrip mesta · dom

illycaffè predstavlja novo serijo skodelic illy Art Collection, ki jo je oblikovala Olimpia Zagnoli, svetovno znana italijanska ilustratorka, prepoznavna po svoji pisani, minimalistični grafiki z retro pridihom.

Srečanje med kultnimi skodelicami illy, ki jih je leta 1991 oblikoval Matteo Thun, in navdihom Olimpie Zagnoli je rodilo vznemirljivo novo kolekcijo, posvečeno ženskam, njihovi edinstvenosti, sposobnosti sodelovanja in občutku za skupnost. Šest novih skodelic prikazuje Sestre, eklektične ženske različnih in potencialno nasprotujočih značajev, ki se srečujejo v baru in delijo smeh ob skodelici espressa in pecivu. Ta ritual jih povezuje in socializira.

Mične gospodične so prikazane v šestih barvah: rumeni, rožnati, modri, zeleni, rdeči in rjavi. Njihova ekstravagantna očala jih bolj razlikujejo kot skrivajo. Njihove ogrlice, položene na podstavne krožničke, postanejo izmenljivi modni dodatki – običajna praksa med dobrimi prijateljicami. Skodelice pripovedujejo o statusu na socialnem omrežju resničnega življenja, o živahnih »fem-oji« s pravo mero pozitivne norosti, ki jih združuje ritual pitja kave.

Zbirka Olimpia Zagnoli je na voljo v darilnih kompletih po dve ali šest skodelic za espresso ali cappuccino. Obiščite butično trgovino ESPRESSO v nakupovalni galeriji Kristalne palače v Ljubljani ali spletno trgovino na www.espresso.si.


shutterstock_667295983 Odstranjevanje madeža trave: kako odstraniš madež trave s tem, kar imaš doma? DDD 2019_Recikliran poliester (ID 80281) IKEA bo do leta 2020 prešla na uporabo izključno recikliranega poliestra v tekstilnih izdelkih IKEA: Simpsonovi IKEA s svojim pohištvom poustvarila slavne dnevne sobe Simpsonovih, Prijateljev in Stranger Things Kreativni načini, kako reciklirati stvari, ki ste jih mislili vreči stran Kreativni načini, kako reciklirati stvari, ki ste jih nameravali zavreči