Fantastic_beasts_adn_where_to_find_them
Kulturni izbor · film

November je mesec, ko se nam zdi, da je že kar december, saj lahko na vsakem koraku vidimo okrašene nakupovalne centre, ki nas pripravijo na prihajajočo decembrsko evforijo. Nič drugače ne bo niti v kinu, saj boste poleg tradicionalnih trilerjev, dokumentarcev in srhljivk vstopili v pustolovski svet Grindelwaldovih hudodelstev, smejali se boste Božičku in druščini ter sočustvovali z Grinchem, ki je jezen zaradi božiča. Mu ga bo uspelo ukrasti?

Kinematografi so za vas pripravili te filme, ki si jih morate ogledati v kinu naslednji mesec. Novembrska filmska platna čakajo na vaš obisk.

Biografska glasbena drama
Bohemian Rhapsody, 2018

Bohemian Rhapsody je poklon Queenom, njihovi glasbi in pevcu Freddieju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov konec ter zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida.

od 1. novembra / Kolosej, Cineplexx

Domišljijska pustolovščina
Hrestač in štiri kraljestva (The Nutcracker and the Four Realms), 2018

Vse, kar si Clara želi, je najti edinstven ključ, ki bo odklenil škatlo, v kateri je neprecenljivo darilo od njene mame. A se ne zaveda, da bo takrat, ko odklene škatlo, pristala v čudnem in mističnem vzporednem Svetu snežink, Svetu rož in Svetu sladic, kjer mora premagati zlovešče Četrto kraljestvo in njegovo tiransko vladarico, da bi vrnila mir v nestabilen svet.

od 1. novembra / Kolosej, Cineplexx

Akcijska srhljivka
Lovec ubijalec (Hunter Killer), 2018

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika je ugrabila skupina odpadnikov, ki poskuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

od 1. novembra / Kolosej

Animirana komična pustolovščina
Vili bremza (Wheely), 2018

V namišljenem svetu, v katerem so meščani avtomobili, bo en taksi v svojem rodnem mestu postal kralj ceste. Kmalu zatem Vili spozna, da je bolje ostati zvest sebi kot pa postati slaven. Zapretijo mu veliki kamioni. Se jim bo mali rumeni lokalni taksi zmogel zoperstaviti in postati globalni junak?

od 1. novembra / Kolosej, Cineplexx

Kriminalni triler
Dekle v pajkovi mreži (The Girl in the Spider’s Web), 2018

V priredbi knjige Dekle v pajkovi mreži ponovno srečamo junaka iz prejšnjih delov trilogije Stiega Larssona hekerico Lisbeth Salander in novinarja Mikaela Blomkvista, ki se tokrat zapleteta v nevarno mrežo vohunstva, spletnega kriminala in politične korupcije. Strah, napetost in nove grožnje, s katerimi se bosta nenadoma spopadala, bodo prisilili brezkompromisnega lovca na resnico in ekscentrično, a genialno računalničarko, da ponovno združita moči.

od 8. novembra / Kolosej, Cineplexx

Romantična komedija
Mala Italija (Little Italy), 2018

Nikki Angioli se ob povratku v rodno Italiji zave, da se je v četrti, v kateri je odraščala, marsikaj spremenilo. Pa vseeno prav tu – na kraju, na katerem se zdi, da je čas obstal – Nikki najde ljubezen v sovražnikovih vrstah. Ko očeta konkurenčnih picerij izvesta, da sta se njuna potomca zaljubila, se odločita prirediti kuharski obračun. Medtem mlada dvojica ni edina, ki mora skrivati ljubezen.

od 8. novembra / Kolosej, Cineplexx

Akcijska misteriozna srhljivka
Overlord, 2018

Nekaj dni pred zavezniško invazijo na Normandijo skupina ameriških vojakov padalcev dobi zaupno nalogo, ki je bistvena za uspeh celotne operacije. Uničiti morajo nemški radijski stolp. Po nesrečnem strmoglavljenju letala se znajdejo globoko za sovražnikovo črto. Potem ko končno dosežejo svoj cilj, ugotovijo, da se morajo poleg nacističnih vojakov boriti tudi proti grozljivim, krvavim in nasilnim bitjem, ki so posledica skrivnega nacističnega eksperimenta.

od 8. novembra / Kolosej

Družinska komedija
Božiček in druščina (Santa and Cie), 2018

Ko vsi palčki zbolijo, mora Božiček najti zdravilo na Zemlji, da bi rešil božič. Novo leto je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Božiček je v hudih škripcih, ker je vseh 92.000 palčkov dobilo nevaren prehlad, ki jih je prikoval na posteljo. Kdo mu bo zdaj pomagal, da izdela igrače za milijone otrok po svetu?

od 8. novembra / Kolosej, Cineplexx

Domišljijska pustolovščina
Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), 2018

Čarovniški svet, ki ga je priljubljena Rowlingova ustvarila za Harryja Potterja in njegove prijatelje, je neizčrpen vir njenega ustvarjanja za mlade, željne fantazijskih dogodivščin.

od 15. novembra / Kolosej, Cineplexx

Igrani dokumentarni film
Največji dar (El mayor regalo/The greatest gift), 2018

Kot da bi gledali fikcijo – v filmu vidimo morilce, ki prosijo odpuščanja žrtve, ki jim odpustijo in objamejo svoje sovražnike. Film govori o ljudeh, ki so izvajali zlo nad drugimi in o tistih, ki so to zlo – večkrat nedolžni – trpeli. Režiser Juan Manuel Cotelo poskuša dokazati, da odpustiti in prositi za odpuščanje ni nemogoče, temveč moč odpuščanja ne pozna meja.

od 15. novembra / Kolosej

Animirana družinska komedija
Grinch (The Grinch), 2018

Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci dneve pred božičem pokvarijo s svetlikajočimi se in glasnimi praznovanji. In ker se letos odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič.

od 22. novembra / Kolosej, Cineplexx

Zgodovinska drama
Tragedija podmornice Kursk K-141 (Kursk), 2018

Knjiga Roberta Moora o katastrofi, ki je doletela podmornico Kursk, bo prišla kmalu tudi na velika platna. Ruska podmornica K-141 Kursk je bila ponos ruske flote, simbol sposobnosti in moči ruske mornarice. V filmu smo priča eni najhujših pomorskih tragedij, saj je na krovu te bilo 118 mornarjev in častnikov; večina je bila mlajša od 30 let. Medtem ko se je posadka borila za življenja, so se njihove družine bojevale s političnimi preprekami.

od 22. novembra / Kolosej

Kriminalna drama
Vdove (Widows), 2018

Film Vdove je zgodba štirih žensk, ki nimajo nič skupnega, razen velikega dolga, ki so ga za seboj zapustile kriminalne dejavnosti njihovi pokojnih mož. Napetost se stopnjuje, ko Veronica, Alice, Linda in Belle usodo vzamejo v lastne roke in se zavzamejo za prihodnost pod svojimi pogoji.

od 22. novembra / Kolosej, Cineplexx

Dokumentarni film
Fahrenheit 11/9, 2018

Režiser Michael Moore v dokumentarnem filmu proučuje sedanje stanje ameriške politike, zlasti pa v ospredje postavi predsedstvo Donalda J. Trumpa in množično nasilje, ki je plod proste prodaje orožja. Na svoj račun pride tudi moč demokratičnih gibanj, sam naslov pa asociira na posledice, ki jih je pustil 9. september leta 2001.

od 29. novembra / Kolosej

Akcijska pustolovščina
Robin Hood, 2018

V vojni utrjeni križar in mavrski poveljnik združita moči in se dvigneta v upor proti podkupljivi in pokvarjeni angleški kroni. Odlični akcijski prizori, premišljena bojna koreografija in brezčasna romanca o ikoni in legendi, ki jo danes poznamo pod imenom Robin Hood.

od 29. novembra / Kolosej, Cineplexx


dmth_wp1_1920 To je razlog, zakaj se ti grozljivke zdijo strašljive Kateri klasični Halloween film moraš gledati glede na svoje astrološko znamenje? Kateri klasični halloween film moraš gledati glede na svoje astrološko znamenje? cena-do-remake-de-cemiterio-maldito-1539185288107_v2_1920x1279 Eden najgrozljivejših filmov Stephena Kinga bo dobil remake, tu je napovednik za Mačje pokopališče ex-machina-2015-1200-1200-675-675-crop-000000 Teh 15 filmov cenijo in gledajo le inteligentni ljudje · · · ·