Kako bodo živeli američani v letu 2020
Utrip mesta · arhitektura

Že 35. leto zapored je ameriško Nacionalno združenje graditeljev zgradilo Novi ameriški dom, ki vsebuje vse prepoznane trende in sloge oblikovanja in gradnje. Nepremičnina, ki pooseblja leto 2020, je 714 m2 velika hiša s kar štirimi spalnicami in petimi kopalnicami, stoji pa se v Ascayi nad dolino Las Vegasa.

Vrednost hiše je ocenjena na 5,7 milijona ameriških dolarjev. Poleg običajnih bivanjskih prostorov pa so v hiši tudi studio za izvajanje joge, prostor za poskušanje vina, bazen, ognjišče, dve garaži za kar štiri avtomobile ter kuhinja, ki se odpira na prostrano teraso. Na strehi so sončni paneli, zaradi katerih je hiša za elektriko samooskrbovana. Hiša stoji na odročnem kraju, zaradi česar se poraja vprašanje glede njene trajnostne narave, saj količina emisij zaradi prevažanje od hiše do mesta in nazaj ne bo majhna.

Novi ameriški dom 2020 vsebuje najnovejše tehnološke rešitve in poudarja sodobno puščavsko arhitekturo, po kateri Ascaya tudi slovi. Ta “oaza v puščavi” je spokojna in pomirjujoča, ker pa je obenem opremljena z najnovejšimi tehnološkimi rešitvami (pametni dom), ponuja visoko kakovost bivanja. 

Hiša, ki jo je zgradilo podjetje Sun West Custom Home, predstavlja vizijo gradnje ameriških domov v letu 2020.

Galerija: Novi ameriški dom

Novi ameriški dom 2020Odpri galerijo

arctic-bath-overview-webb-1 Arctic Bath: plavajoči hotel pod severnim sijem 5905 Nova IKEA na Dunaju bo bolj zelena kot običajen mestni park! ef3f67488dbaee0c5e3b8b34c337b2e2 Mobilna hiška Noyer: luksuzno stanovanje na kolesih Tesla-Cybertruck-Cybunker-hero Bi imel Teslin Cybertruck? Potem moraš imeti tudi Cybunker! · · ·