Novi Bentley Continental Supersports (2017)
Utrip mesta · mobilno

Bentley je na avtosalonu v Detroitu (NAIAS 2017) predstavil prenovljeni model Bentley Continental Supersports, ki je njihov najbolj ekstremen Continental do zdaj. Ne le to, novi Bentley Continental Supersports je tudi najhitrejši serijski štirisedežnik na svetu.

Novi Bentley Continental Supersports (2017), ki ga je britanska aristokratska znamka predstavila na avtosalonu NAIAS 2017, ni od muh. 6-litrski prisilno polnjen motor W12 z dvema turbopolnilnikoma, ki zmore 710 KM (522 kW), 1017 Nm navora in pospešek od 0 do 100 km/h v pičle 3,4 sekunde, pač niso vsakdanje karakteristike. 2,3-tonski gmoti pripada ne le naziv najmočnejšega Bentleyja, pač pa si z največjo hitrostjo 336 km/h lasti še naziv najhitrejšega serijskega štirisedežnika na svetu.

PREBERITE ŠE: Bentley x Bamford Mulsanne Speed – najprestižnejši Bentley pod svobodnim soncem

S tem je prestižni športni dvosedežnik z mondeno notranjostjo, ki je na voljo tudi kot kabriolet (Continental Convertible je zaradi dodatne obtežitve malenkost počasnejši: 330 km/h), še posekal številke modela Bentley Continental GT Speed, ki ga lahko ravno tako poganja motor W12. Novi Bentley Continental Supersports ima štirikolesni pogon, ki tri petine moči prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika pošilja na zadnjo premo.

Pri pospeševanju in zaviranju si za večjo stabilnost in dinamičnost pomaga z vektorskim sistemom, ki lahko individualno zavira sprednji ali zadnji kolesi (med drugim za boljšo agilnost v ovinkih zavira notranje zadnje kolo). Ta so opremljena z 21-palčnimi platišči, krotijo pa jih 16- (spredaj) oz. 14-palčne (zadaj) keramične zavore. V primerjavi z modelom Continentala GT ima nekoliko trše podvozje. Če si ga želite v garaži, boste morali precej globoko seči v žep, saj zanj zahtevajo vsaj 250 tisoč evrov. Če želite še dodatno razmetavati z denarjem in pridobiti na petih kilogramih, si lahko omislite izpušni sistem iz titana, kar pa se ob pokrovu, difuzorju zadaj, usmerjevalniku zraka in še čim iz ogljikovih vlaken res zdi že rahlo pretiravanje.

Galerija – novi Bentley Continental Supersports (2017)

Novi Bentley Continental Supersports (2017)Odpri galerijo

Porsche 911 GTS (2017) Novi Porsche 911 GTS (2017): dodatna moč na pet različnih načinov Kia Stinger Kia Stinger – frajerska Kia, kot je še ni bilo Volkswagen Tiguan Allspace Volkswagen Tiguan Allspace = Tiguan XXL Novi Mercedes GLA (2017) Novi Mercedes GLA (2017) ve, kdaj ste utrujeni, in ga ni strah neurejenih poti · · ·