BMW 8 Gran Coupe
Utrip mesta · mobilno

Najnovejša generacija BMW serije 8 je popolnoma navdušila, mimoidočim ob cesti pa se glave obračajo kot še nikoli – dvovratni kupe predstavlja moč in eleganco, ki je zavita v drzen športen dizajn. Daljša različica, BMW 8 Gran Coupe, pa bo k temu dodala še več elegance in občutno več udobja na zadnji klopi.

BMW serije 8 je dobil še svojo daljšo štirivratno različico – zapeljiv BMW 8 Gran Coupe je do vetrobranskega stekla kot krajši Coupe, od tam dalje pa so opazne razlike. Dodaten par vrat omogoči obilico prostora potnikom na zadnjih sedežih, s tem pa je luksuzna serija 8 dobila še svojo uporabnejšo različico, ki ima 440 litrov prtljažnega prostora.

M850i xDrive Gran Coupe poganja 4,4-litrski V 8-valjnik, ki ima na voljo 530 konjskih moči. Z mesta potrebuje le 3,9 sekunde, da se na prikazovalniku hitrosti prikaže številka 100. S tem je Gran Coupe postal sinonim za luksuzno zmogljivost, ki ji bo konkurenca stežka kos.

Z uporabo najnovejše tehnologije in luksuznih materialov je BMW postavil visoke standarde in pri tem ustvaril še eno mojstrovino, ki bo v obliki posterja krasila marsikatero sobo in mehanično delavnico.

BMW 8 Gran Coupe je daljši za skoraj 23 centimetrov, njegova medosna razdalja pa za 20 centimetrov. Linije so z daljšim avtomobilom dobile elegantnejši pridih. Kateri ima boljši dizajn, bo moral soditi vsak posameznik po lastnem okusu !Oba sta enostavno tako ‘seksi’ da se težko odločimo med enim ali drugim.

Poleg že omenjenega motorja bo na voljo še bencinski 6-valjnik s 340 konjskimi močmi in dizelski 6-valjnik s 320 konjskimi močmi. Gran Coupe se bo javnosti prvič predstavil med 25. in 27. junijem na dogodku #NEXTGen v nemškem Münchnu. Prvi primerka bodo s proizvodnje linije zapeljali v mesecu juliju.

Galerija: BMW 8 Gran Coupe

BMW 8 Gran CoupeOdpri galerijo

Jaguar I-PACE Novi električni Jaguar I-PACE: mačka, ki ne prede več 2019FordMondeo-Hybrid_04 (1) Novi Ford Mondeo Hybrid: še elegantnejši Mansory Bugatti Chiron Centuria Mansory Bugatti Chiron Centuria: presega meje zmogljivega! Brez naslova Toyota: Toyotina električna revolucija obljublja veliko ·