Novi BMW serije 3 - 2019
Utrip mesta · mobilno

BMW serije 3 je največja prodajna uspešnica Bavarcev zadnjih 40 let in ker ketošnji pariški avtomobilski salon ni postregel z veliko presenečenji je bila BMW-jeva predstavitev toliko bolj dobrodošla. Bavarski proizvajalec je razkril novo limuzino serije 3, ki je ob vseh športnih terencih še vedno srce in dušo njegove ponudbe. Nova trojka, zdaj že v sedmi generaciji, ima več tehnologije in povezljivosti, tudi prostora in še česa, toda znova so gledali predvsem na to, da bi bila pred konkurenco v zagotavljanju vozniških užitkov.

BMW serije 3 je najbolj prodajan in najbolj uspešen avto z ledvico, ampak tudi najbolj prodajan avtomobil med vsemi znamkami premijske druščine. Novi BMW serije 3 je bolj atletski, z večjo “prezenco” in tako kot je v navadi visokotehnološki.

Dejansko je oblika bolj možata in razgibana, več pozornosti so posvetili detajlom, še posebej pa je zanimiva valovita linija čez boke. Še toliko bolj, ker je prav tako novi roadster Z4 kar nekako oblikovno umirjen v primerjavi s trojko. Zadek pri limuzini – karavana bodo predstavili prihodnje leto – močno spominja na serijo 5.

Športnost se kaže že v izboljšanem koeficientu zračnega upora, ki je po novem ugodnih 0,23. Podvozje naj bi ponujalo še več dinamičnosti, pogon kajpak ostaja zadaj ali pa na vsa štiri kolesa. Motorji, med njimi tudi dizelski šestvaljnik, bodo premogli od 110 do 195 kW (150 – 265 KM). Znotraj je več prostora za kolena in ramena, boljša je vidljivost nazaj, tudi brez kamere, predvsem pa je interier predrugačen, zagotovo manj statičen. Seveda pa dominirajo zasloni, pred voznikom namesto klasičnim merilnikov in v sredini zdaj tudi na dotik, a še vedno s podporo vrtljivega, premičnega in celo na dotik občutljivega gumba na sredini med voznikom in sovoznikom. Na voljo je tudi nova generacija prosojnega zaslona.

Voznikov navidezni pomočnik se bo menda odzival na pripombe ali komentarje, denimo če bo šofer zavzdihnil, da mu je dolgčas (in bo poiskal primerno glasbo). Med storitvami, ki jih ponuja BMW, pa bodo možnost posodabljanja tehnologije v avtu, pomočnik za iskanje parkirnih mest in digitalni ključ, kar pomeni odklepanje in zagon nove trojke s pametnim telefonom.

Galerija slik: NOVI BMW SERIJE 3

Novi BMW serije 3 - 2019Odpri galerijo
ŠKODA Kodiaq RS ŠKODA Kodiaq RS: najhitrejši sedemsedežni SUV okoli Nürburgringa Saleen S1: superšportni 'Yenki' Saleen S1: superšportni Jenki Novi Audi e-tron Audi e-tron – 10.000 naročil v prvih dneh – bo to ena največjih električnih uspešnic Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup: ste že kdaj videli bolj odštekanega pick-upa?