Novi BMW X2
Utrip mesta · mobilno

BMW X2 je popolnoma nov športni terenec, ki se umešča med modela BMW X1 in BMW X3. Čeprav je X2 za skoraj 8 centimetrov krajši in nižji od modela X1, ima enako medosno razdaljo. Zaradi kratkih previsov in nizke preže ima tako bolj športno, lahko bi rekli celo “natrenirano” držo. Zavoljo prednjih in zadnjih LED-luči, stranskih pragov in strešnega spojlerja ne bo imel BMW X2 nobenih težav z izstopanjem med množico SUV-jev na svetovnem trgu.

Notranjost novega BMW X2 je ravno tako vrhunska kot v drugih modelih BMW. Prevladuje usnje, s katerim je lahko prekrita celotna armaturna plošča. Vse se vrti okoli elegance in funkcionalnosti prostora. Tega je dovolj za 5 oseb, ki imajo na voljo 470 litrov prtljažnega prostora. Na voljo sta 6,5-palčni ali 8,8-palčni zaslon na dotik, prek katerega dostopamo do napredne tehnologije. Med njimi najdemo najnovejšega asistenta za opozarjanje pred zapuščanjem voznega pasu, asistenta za aktivno zaviranje in parkirnega asistenta. Na voljo je sistem Connected+ plus, izbirate pa lahko tudi še med povezavo Wi-Fi in Apple CarPlay.

Novi BMW X2 prihaja na trg v marcu leta 2018. Ob lansiranju bo imel na voljo tri motorje. Bencinski motor xDrive20i bo imel 192 konjskih moči, dizelski xDrive20d pa 190 konjskih moči  oziroma xDrive25d s 231 konjskimi močmi. Pri dizelskih različicah je pogon xDrivedel standardne opreme, kot je tudi standarden 8-stopenjski menjalnik Steptronic. Bencinska različica motorja ima na voljo 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko. V prvi polovici leta 2018 se bo motorni ponudbi pridružil trivaljnik sDrive18i in štirivaljniki xDrive20i, sDrive18d in xDrive18d. Bencinski motorji bodo imeli tako med 140 in 192 konjskih moči, dizelska predstavnika pa bosta imela 150 konjskih moči.

Poleg standardne različice modela BMW X2 bosta na voljo še posebni različici X2 M Sport in X2 M Sport X. Ta paketa kombinirata oblikovne elemente družine X kot oblikovne elemente športnega oddelka BMW M. Posebnih sprememb na motorju ni, imata pa paketa znižano podvozje, 20-palčna platišča, trše vzmetenje in kopico vizualnih dodatkov. BMW X2 je smiselno umeščen med že obstoječa modela X, kar bo všeč predvsem tistim, ki so na modelih X1 ali X3 kaj pogrešali oziroma potrebovali. BMW X2 tako ponuja nove možnosti, v tem hitro rastočem avtomobilskem segmentu.

PREBERITE ŠE: NOVI BMW I3: ZDAJ TUDI ŠPORTNA RAZLIČICA BMW I3S

Galerija slik: Novi BMW X2

Novi BMW X2Odpri galerijo
Opel Grandland X je že pri nas. Opel Grandland X je že pri nas 1000-500-citymagazine-cover Toyota Fine-Comfort Ride: Toyotin enoprostorec prihodnosti Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise Porsche 911 Carrera T (2018): ko je manj več Porsche 911 Carrera T (2018): ko je manj več · · · · · · ·