Novi Chevrolet Camaro
Utrip mesta · mobilno

Čeprav je Chevrolet Camara avto s kultnim statusom onkraj luže, pa tudi v Evropi vse bolj postaja simbol ”ameriških sanj”. ”Pony” avto sedme Camaro generacije je hitrejši, lažje vodljiv in lažji kot njegov predhodnik iz leta 2010, ki pa je bil pravi hit. Leži na novi platformi Alpha, ki si jo je sposodil pri Cadillacu ATS in CTS, tudi sicer pa ima več skupnega z njim kot s svojim starejšim bratom.

Novi Chevrolet Camaro je ožji in krajši kot predhodnik, zahvaljujoč lahkim a čvrstih materialov pa je tudi nekoliko lažji (za okoli 100 kilogramov). Osnovni različici z 18-palčnimi platišči tehtnica tako nameri le 1300 kilogramov. Čeprav ima športno dušo, pa Camaro ni pozabil na udobje in priboljške sodobne tehnologije, ki ga simbolizirata 8-palčni zaslon z infotainment sistemom MyLink in brezstična tehnologija polnjenja pametnega telefona. In če gre kje iskati vzporednice s ”prednikom” je to pri fiziognomiji, seveda pa je bil vseeno deležen kar nekaj sprememb.

PREBERITE ŠE: Corvette Z06 C7.R – najhitrejša Corvetta, ki vam jo bo kdaj dovoljeno kupiti

Chevrolet Camaro lahko dobite s tremi različnimi motorji, vsakemu pa pripada svoje vrste ”rjovenje” in ročni šeststopenjski ali osemstopenjski avtomatski menjalnik. Novost je 2,0-litrski štirivaljnik (!) z 279 konjskimi močmi (205 kW), ki na sto km/h ”teče” manj kot šest sekund. Opcija b je 3,6-litrski V6 motor, ki zmore 340 KM (250 kW), oba pa za zajtrk pohrusta tretja opcija, različica SS z V8 6,2-litrskim motorjem, ki na zadnji par koles dostavlja 451 konjev (332 kW). Najbolj mišičasta verzija je opremljena še z gumbi in senzorji, ki so primerni za igranje na dirkaški stezi.

Novi Chevrolet CamaroOdpri galerijo
Vodni čoln Wavekat P70 Wavekat P70 – vodni čoln, ki se ga vozi kot avto cover-kawasaki-veyron Kaj je hitrejše? Najhitrejši hyper-motor proti najhitrejšim avtomobilom na svetu?! Aston Martin Vanquish Volante kot si ga zamislili pri modni znamki Valentino. Valentino v maskirne barve ”oblekel” še Aston Martina cover-renault-zoe Renault – pionirski koraki za brezogljično mobilnost