4
Utrip mesta · mobilno

V primerjavi s predhodnimi modeli je Citroën SUV C5 Aircross nekaj povsem drugačnega. Ne gre več za limuzinsko oziroma karavansko karoserijsko obliko. Le ta ima zdaj SUV obliko karoserije, ki vendarle predstavlja najhitreje rastoči segment v avtomobilski industriji. In kaj ponuja novinec?

Kot smo pri znamki Citroën že vajeni, tudi njihov najnovejši model Citroën SUV C5 Aircross prav nič ne zaostaja na področju udobja in uporabniku prijazne izkušnje. Kot pravijo pri Citroënu, gre za najbolj udoben in najbolj modularen avtomobil iz njihove ponudbe, ki ima med drugim še največji prtljažnik.

Zunanje linije novega Citroën SUV C5 Aircross so nezamenljivo športno-terenske. Prednji del je prepoznavno Citroënov, z med seboj ločenimi lučmi, s strani pa črni stebrički ustvarjajo občutek, da streha lebdi. Zadek popestrijo LED luči v 3D-tehniki. Na voljo je sedem barv karoserije, ki jih lahko kombiniramo s tremi barvnimi paketi, in vse skupaj kombiniramo še s črno streho. Tako je več kot dovolj možnosti, da bo vsak našel takšnega C5, ki mu najbolj ustreza.

Armaturna plošča je horizontalno orientirana in očiščena, da je na njej kar se da malo gumbov. Tudi pri notranjosti imamo na voljo pet različnih kombinacij barv, kar nam še poveča možnost personalizacije. Na voljo je 33 litrov različnih odlagalnih površin, prtljažni prostor pa lahko iz 580 litrov povečamo na 1630 litrov, kar ni zanemarljiva številka.

Dodatno prilagodljivost ponujajo trije posamezni sedeži v drugi vrsti, ki nudijo enako udobje kot sedeža voznika in sovoznika.

Citroën tudi z novim C5 Aircross sledi tehnološkemu napredku in razvoju. Avtomobil ponuja kar 20 različnih sistemov in pomočnikov za vožnjo in je opremljen z izjemno udobnim podvozjem, ki se ponaša z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki. V letu 2020 se bomo lahko razveselili priključnega hibrida, v letu 2025 pa popolnoma električno gnane različice Citroëna.

V tem trenutku sta na voljo dva bencinska PureTech motorja. Prvi ima 130 konjskih moči in 1,2-litra prostornine, drugi pa 180 konjskih moči in 1,6-litra prostornine. Prvi je na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, drugi pa s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom. Pri dizlih imamo na voljo dva BlueHDi motorja, prvi s 130 konjskimi močmi in 1,5-litra prostornine, drugi pa s 177 konjskimi močmi in 2,0-litroma prostornine. V tem primeru lahko prvi motor kombiniramo z obema menjalnikoma, drugi pa je na voljo le s samodejnim menjalnikom.

Citroën SUV C5 Aircross ima tri nivoje opreme in je voljo od 23.500 evrov dalje. Pri najbolje opremljeni različici z dvolitrskim dizelskim motorjem, samodejnim menjalnikom in Shine nivojem opreme, naraste cena do 35.150 evrov. Najnovejši Citroënov SUV bo na voljo v začetku leta 2019.

Galerija slik – Citroën SUV C5 Aircross

Citroën SUV C5 AircrossOdpri galerijo

Porsche 718 Boxster T in Cayman T Porsche 718 T: nazaj k osnovam za več adrenalina in zabave rrs_svr_velocityblue_001 Range Rover Sport SVR: najhitrejši Range Rover vseh časov 13054_volvos602018_1529650352 Avtomobilske novosti v letu 2018, ki so nas najbolj navdušile Jeep Wrangler 6X6 Loco Hauk Jeep Wrangler 6X6 Loco Hauk: nori terenec na vodno paro · ·