Ford GT Heritage Edition
Utrip mesta · mobilno

Na svetu ni veliko avtomobilov, za katere bi lahko dejali, da so resnično prave ikone. A Ford GT je zagotovo eden izmed takšnih. In tako niti ni čudno, da so ga v obliki posebne omejene različice ‘oblekli’ v prepoznavne retro barve.

Leta 1968 je bil naftni gigant Gulf Oil sponzor marsikaterega bencinsko podprtega dogodka. Eden izmed njih je bila tudi vztrajnostna dirka v Le Mansu. Ravno tam se je pojavila poslikava, v katero je bil odet zmagovalni Ford GT, ki je še danes ena izmed najbolj prepoznavnih. Kombinacija modre barve Zenith Blue in oranžne Tangerine  skriva v sebi še dodaten fenomen, saj se barvi tako prelivata druga v drugo, da je med njima težko potegniti razmejitveno črto. Obe barvi imata enak odboj svetlobe, s tem pa ustvarita občutek dinamike med njima. Ta učinek doda k barvi shemi še dodaten mistični čar.

Ravno zaradi počastitve velikih dosežkov na tekmovanju Le Mans se je Ford odločil za posebno serijo njihovega že tako številčno omejenega superšportnika Forda GT. Ford GT Heritage Edition nosi barvno shemo ‘Gulf’, v notranjosti pa najdemo alkantaro v barvi ebenovine, ki je prešita s kontrastnimi modrimi in oranžnimi šivi. Poleg tega lahko na avtomobilu najdemo še izpostavljene kose karbonskih vlaken. Zavorne čeljusti so prav tako odete v oranžno barvo, posebna ‘plaketa’ s serijsko številko pa še poudarja, kako izredno omejena je izdaja Heritage.

Galerija slik: Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage EditionOdpri galerijo

Jaguar Land Rover Virtual Eyes Jaguar in Land Rover: avtonomne ‘kabinice’ z ljubkim pogledom Avalon Airships EOS Avalon Airships EOS: cepelin za celo vrsto opravil Ferrari 488 Pista Spider Ferrari 488 Pista Spider: strupen Ferrari še ‘zgoraj brez’ Fiat 500X Fiat 500X: osvežena podoba italijanskega mestnega križanca · · · ·