Novi Ford Mustang (2018)
Utrip mesta · mobilno

Prihaja novi Ford Mustang, ameriška avtomobilska ikona, ki je lani, po tem, ko je leta 2015 ven prišla šesta generacija, ponovno postal svetovna tržna uspešnica. Američani so prenovili sprednji del, avto je dobil nove žaromete v tehniki LED, rahle spremembe pa je bil deležen tudi sprednji odbijač. V ponudbi boste po novem zaman iskali motor V6, ki so ga pri Fordu poslali v zaslužen pokoj.

Mustang je več kot le športni avtomobil. Je življenjski slog. Mišičnjak je po dveh letih dobil nekaj novih oblikovalskih linij spredaj, medtem ko je Ford zadek bolj ali manj pustil nedotaknjen.

Prenovili so platišča in v nabor dodali nove barve. Zato pa so iz ponudbe vzeli 3,7-litrski motor V6, ki ni dobil nadomestka, saj Američani menijo, da sta 2,3-litrski Ecoboost (zdaj z več navora) in osveženi 5-litrski  motor V8 (z enako močjo) – dodana je možnost izbire 10-stopenjskega samodejnega menjalnika, ročni je doživel nadgradnjo – več kot dovolj.

PREBERITE ŠE: Novi Ford GT (2017) – samo za gledanje

Namesto analognih merilnikov si lahko omislite 12-palčni digitalni zaslon s tremi temami (Normal, Sport in Track). Dopolnili so infozabavni sistem in avto opasali s še več aktivne varnostne opreme (med drugim zdaj ‘izdaja’ opozorila za varnostno razdaljo in nenamerno menjavo voznega pasu ter ima sistem za samodejno zaviranje v sili, ki prepozna pešce). V ZDA bo na prodaj enkrat jeseni 2017, v Evropi pa ga ni pričakovati pred letom 2018.

Galerija – novi Ford Mustang (2018):

Novi Ford Mustang (2018)Odpri galerijo

Pametna registrska tablica rPlate rPlate – prihajajo digitalne in pametne registrske tablice Novi BMW serije 4 Novi BMW 4 – privlačen kot še nikoli Mercedes-AMG GT C Coupé Mercedes-AMG GT C Coupé – za še bolj raznovrstno serijo AMG GT Christini II-Track Snow Bike Christini II-Track Snow Bike – motocikel, ustvarjen za sneg · · · ·