Google Chromecast
V zraku · tehnologija

Google je na svoji nedavni konferenci predstavil novo, precej bolj seksi različico večpredstavnostne naprave Chromecast. Inženirji so ji pohitrili brezžično povezavo Wi-Fi in jo nadgradili v Wi-Fi 802.11ac (5 GHz), s televizijo pa se po novem lahko poveže prek vmesnika HDMI. Seveda jo lahko uporabljamo tudi v navezi s pametnimi telefoni in tablicami. Podpira vse popularne spletne storitve za predvajanje večpredstavnostnih vsebin (YouTube, Netflix, Google Play in Photos, Spotify …).

Novi Google Chromecast je izjemno seksi in izjemno vsestranska večpredstavnostna naprava, namenjena predvajanju spletnih videoposnetkov in slik ter igranju iger. Povrhu vsega je izjemno dostopna, saj je primerna (dejansko in cenovno) za vsak žep. Čez lužo se od napravice, ki omogoča predvajanje vsebin na domačem televizorju, trgovci ločijo že za (preračunanih) 31 evrov, kdaj bo dosegla Slovenijo, pa je vprašanje za milijon dolarjev oziroma 893 tisoč evrov, če že preračunavamo.

PREBERITE ŠE: Google Photos ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov

Novi Google Chromecast z 2-jedrnim procesorjem in 512 MB delovnega spomina sicer ostaja najcenejši način, da nadgradite svoj televizor s spletno vsebino. Apple TV, Amazon Fire TV, Roku 3 in podobne naprave so namreč občutno dražji način, vse te pa v nasprotju s Chromecastom niso v obliki ključka, ali bolje, žabice.

Google ChromecastOdpri galerijo
PicMonkey Collagefacebook Nadgradnja Facebooka: naša profilna fotografija bo postala naš profilni video! Tablični računalnik Sharp Aquos Famiredo Sharp Aquos Famiredo: je to tablica ali televizor? Trinity je vaša osebna vetrna elektrrna. Trinity – prenosne vetrne elektrarne, ki napajajo vse od mobilnih naprav do hiše in avtomobila DSC_4982d Slovenci na Kickstarterju · ·