Google Earth
V zraku · tehnologija

Google Earth že od leta 2001 omogoča, da raziščemo najbolj oddaljena območja na svetu kar neposredno v brskalniku. Nekaj dni pred svetovnim dnevom Zemlje je Google predstavil že deveto različico, ki ponuja 3D-vodene oglede.

Novi Google Earth se je osredotočil na vodene oglede Voyager, ki ponujajo raziskovanje najzanimivejših kotičkov sveta v obliki YouTube posnetkov, posnetih v 360-stopinjskem načinu. Vodijo jih dokumentaristi in znanstveniki. Svoje znanje so prispevali tudi člani Nase in ekipe za BBC-jevo serijo Planet Earth. Otroci lahko med drugim zaidejo na Sezamovo ulico.

PREBERITE ŠE: Nič več tresočih videoposnetkov: Google Foto postal mojster stabilizacije videoposnetkov

Trenutno je na voljo okoli 40 različnih zgodb, 3D-posnetkov pa je že za več kot 20 tisoč destinacij. Če ste brez idej, je še vedno na voljo t. i. Klik na srečo (I’m Feeling Fucky), ki vas bo s pomočjo Wikipedie podučila o naključnem kraju.

Google Photos Nič več tresočih videoposnetkov: Google Foto postal mojster stabilizacije videoposnetkov Hibridni fotoaparat Fujifilm Instax Square SQ10 Hibridni fotoaparat Fujifilm Instax Square SQ10 – polaroid in digitalni fotoaparat v enem Fotoaparat Solarscan Solarcan – fotoaparat v pločevinki Humanoidni robot Fedor Humanoidni robot Fedor tekmec po meri Terminatorja · · · · · ·