Novi HP Chromebook 14
V zraku · tehnologija

Čeprav je bil HP eden izmed prvih s prenosniki Chromebook, je minilo že kar nekaj let, odkar je ponudil zadnjega. Post zdaj prekinja z novim prenosnim računalnikom HP Chromebook 14, ki nadaljuje tam, kjer je končal zadnji, pri prenosnikih igrivih barv. Tudi novi HP Chromebook 14 namreč ni nič drugače zavit, a pod pokrovom skriva precej novosti, ki bodo zadovoljile prenekaterega uporabnika.

Novi HP Chromebook je resda nizkocenovni prenosnik, ki ga boste dobili za ceno srednjecenovnega pametnega telefona (v ZDA se bo prodajal za preračunanih 225 evrov), a za ta denar boste dobili veliko (oziroma malo, saj je tanek le 17 milimetrov). Opremljen je namreč s 14-palčnim IPS-zaslonom ločljivosti bodisi 1280 x 720 bodisi 1920 x 1080 slikovnih točk (Full HD) in dvojedrnim procesorjem Intel Celeron N2840, ki mu pri preračunavanju podatkov pomagata 2 GB pomnilnika.

Ponaša se z vgrajenim pomnilnikom s 16 GB prostora, HDMI-vmesnikom ter vmesnikoma USB 2.0 in enim USB 3.0, najde se tudi reža za pomnilniško kartico microSD, pa brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth ter baterija, ki obljublja 9 ur in 15 minut avtonomije.

PREBERITE ŠE: LG Gram – prenosnik, težek manj kot kilogram!

Novi HP Chromebook 14 tehta le 1,67 kilograma in se bo na prodajnih policah znašel 8. novembra 2015. Kakopak v ZDA, k nam pa bo verjetno prišel z nekajmesečno zamudo.

Novi HP Chromebook 14Odpri galerijo
Fotoaparat Leica SL Leica SL: fotoaparat z najhitrejšim avtofokusom na svetu Border Mover Border Mover – slovenska instalacija, ki premika meje! Prenosni predvajalnik Pioneer XDP-100R Pioneer XDP-100R: prenosni HD-predvajalnik za avdiofile Slovenska žepna ura Itero Itero: moderna žepna ura iz Slovenije na Kickstarterju · ·