hp-spectre-x360-15-13-2018-press
V zraku · tehnologija · gadgeti

Prenovljeni prenosniki HP Spectre x360 imajo bolj odsekane robove tako imenovanega diamantnega reza, v eni od konfiguracij pa naj bi baterija zdržala do 22 ur. Posebnost je tudi USB-priključek v ‘kotu’ ohišja prenosnika.

Novi HP Spectre x360 sodi med imenovane hibridne prenosnike, saj se zaslon lahko obrne za 360 stopinj, takrat pa je naprava z na dotik občutljivim zaslonom uporabna kot ‘tablica’. Zaslon ima diagonalo 13 ali 15 palcev v polni HD- ali 4K-ločljivosti. Izbiramo lahko med Intelovimi procesorji osme generacije, pri 15-palčnem modelu tudi šestjedrnimi, med različno velikimi pomnilniki in komunikacijskimi vmesniki, tudi za mobilno omrežje LTE.

Smela trditev o bateriji, ki naj bi zdržala 22 ur, velja za 13-palčni model z manj potratnim štirijedrnim procesorjem in zaslonom polne HD-ločljivosti. Manjši model je namenjen “manj zahtevnim”, večji pa fotografom, oblikovalcem in razvijalcem, ki pričakujejo več od procesorja in grafike. Letos se je HP odločil za grafični kartici Nvidia Geforce MX 150 ali GTX1050Ti, namesto AMD-jevih kartic, ki jih je vgrajeval v lanske modele.

Prenosnika bosta na voljo novembra, in sicer po začetni ceni 1.150 dolarjev brez davka za 13-palčni in 1.390 dolarjev za 15-palčni model.


krenula-kickstarter-kampanja-za-makerphone-hrvatski-uradi-sam-mobitel_ffuDQS MAKERphone: telefon, ki ga sestavite sami internet-wood-1 Mui: interaktivna lesena letev za upravljanje pametnega doma Decibullz Decibullz: slušalke, ki so narejene posebej za tvoja ušesa Analogue Mega Sg konzola Analogue Mega Sg: Segine videoigre na modernem televizorju · · ·