Novi Land Rover Discovery (2017)
Utrip mesta · mobilno

Peta generacija terenske ikone Land Rover Discovery bo premiero doživela 28. septembra 2016. Orjak se bo javnosti sicer prvič predstavil na pariškem avtosalonu. Land Rover pa nas pred izidom že draži. Pokazal je prvo fotografijo, v boj pa poslal tudi svojega ambasadorja, pustolovca Beara Gryllsa, ki je posnel atraktiven promocijski spot. Med prostim padom je prek aplikacije na pametnemu telefonu premikal sedeže. Neverjetno moč novega terenca pa so demonstrirali tako, da so Discoveryja posadili na tire in naj pripeli tri vagone. Preverite, ali je bil kos izzivu.

Kako močan bo novi Land Rover Discovery (2017), je britanski izdelovalec Jaguar Land Rover prikazal na primeru vleke vagonov. Lokomotivo je namreč zamenjal novi Discovery z 2-litrskim motorjem Ingenium s 430 Nm navora, strojevodjo pa hišni testni voznik Karl Richardson.

Terencu so vpregli tri vagone s skupno težo 108 ton, kar je enako teži 60 Discoveryjev, in mu ob tej priložnosti dodali le kolesa za vlak, da ne bi iztiril, vse ostalo pa je bilo na vozilu serijsko.

PREBERITE ŠE: Range Rover Evoque Convertible je prvi premium suv kabriolet!

Pustolovec Bear Grylls, nekdanji pripadnik posebne vojaške enote SAS, inštruktor tehnik preživetja, voditelj resničnostnega šova Neverjetno preživetje in ambasador znamke Land Rover, pa je medtem na atraktiven način demonstriral premikanje sedežev na daljavo. Seveda je to storil v svojem slogu.

Skočil je z letala in se kar med prostim padom prek mobilne aplikacije igral s konfiguracijo sedežev. Novi Land Rover Discovery, ki je zasnovan na Range Roverjevi aluminijasti platformi (zato bo precej lažji od predhodnika), bo sploh prvi avtomobil s tovrstno funkcijo. Premikanje prek pametnega telefona bo mogoče za drugo in tretjo vrsto sedežev, zanj pa ne bo treba biti v neposredni bližini vozila, pač pa bo upravljanje mogoče od koderkoli na svetu. Tudi z zraka, kot je skupaj s petimi drugimi padalci demonstriral Bear Grylls, ki se je s sedeži igral pri hitrosti 200 km/h. Proces transformacije ne bo trajal dlje od 14 sekund. Sedeže bo mogoče premikati tudi prek stikal in zaslona na konzoli.

Pet generacija Land Rover DiscoveryjaOdpri galerijo

Nova Kia Rio (2016) Nova Kia Rio (2016) – predstavnica četrte generacije je tu Motocikel Batpod Batpod – naprodaj Batmanov motocikel iz filmov o Vitezu teme Športni terenec Škoda Kodiaq Športni terenec Škoda Kodiaq: prostorno, prostornejše, Škoda Kodiaq Luksuzni avtomobili skozi čas. Luksuzni avtomobili skozi čas · ·