Novi Lexus LS (2017)
Utrip mesta · mobilno

Lexus LS je prvič zapeljal na ceste, ko Slovenija sploh še ni bila samostojna država, tudi 28 let pozneje pa še zdaleč ni za v pokoj. LS velja za pionirja na področju hibridnih pogonskih sklopov, ki je iz motorne palete že pred časom odstranili dizelske motorje. V Detroitu je Lexus predstavil predstavnika pete generacije. Spoznajte novega Lexus LS.

Japonska prestižna znamka Lexus je na avtomobilskem salonu v Detroitu (NAIAS 2017), kamor je Toyota leta 1989 prav z modelom LS peljala to znamko, predstavila peto generacijo modela Lexus LS.

PREBERITE ŠE: Lexus LIT IS – limuzina, prekrita z 41.999 LED-diodami

Novi Lexus LS (2017) je izdelan na podaljšani različic platforme GA-L, ki so jo uporabili tudi pri modelu Lexus LC 500h. Glede na predhodnika je novinec zrasel v dolžino, pridobil na medosni razdalji in postal nižji. To prinaša boljše vozne lastnosti in bolj športno usmerjenost. Opremili so ga s hišnim upravljanjem vozne dinamike VDIM četrte generacije, na račun trdnih, a lahkih materialov pa je odvrgel kar precej kilogramov.

Zanj so razvili nov 3,5-litrski motor V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki zmore 418 KM, kar je zavidanja vreden podatek za šestvaljnika. Od 0 do 100 km/h se izstreli v 4,6 sekunde, za kar je zaslužen tudi 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki si ga je Lexus LS sposodil pri modelu Lexus LC 500h. Opremili so ga z žarometi s tehnologijo Full LED in infozabavnim sistemom Touch Pro z novim HD-zaslonom na dotik. Nanj so namestili tudi aplikacijo ReRun, ki je nastala z znamko GoPro. Ta prikazuje sliko vgrajene kamere, ki jo v realnem času dopolnjujejo podatki o hitrosti, poziciji stopalke za plin, prestavah, težnem pospešku, delovanju menjalnika …

Galerija – novi Lexus LS (2017):

Novi Lexus LS (2017)Odpri galerijo

Nissan Vmotion Nissan Vmotion – limuzina iz prihodnosti Novi Jaguar F-Type (2017) Novi Jaguar F-Type – ljubljenec ljubiteljev dvosedov dobil novega člana Honda neuV Honda nueV je prvi avto, ki ima čustva in dela za vas Ford - City of Tomorrow City of Tomorrow – tako bo videti promet v bližnji prihodnosti · · ·