Novi Porsche Cayenne Turbo (2019)
Utrip mesta · mobilno

Novi Porsche Cayenne je bil predstavljen prav v teh dneh na frankfurtskem avtosalonu. Ob njem so predstavili še turbo različico, ki pa na trg prihaja z zamikom in jo bo na cesti mogoče opazovati šele v letu 2019, v salonih pa jeseni 2018. Najmočnejši in najdražji Cayenne za leto 2019 ponuja veliko moči in veliko adrenalina. Pa poglejmo, kakšen je Porsche Cayenne Turbo (2019).

Pri znamki Porsche pravijo, da ima novi Posche Cayenne Turbo (2019) toliko genetike modela 911, kot še nikoli do zdaj. Torej lahko mirno rečemo, da se je Cayenne Turbo maksimalno ‘nabildal’ in da gre za pravega atleta z malce obilnejšim telesom. Ponuja prav vse, kar ponuja običajni Cayenne, a s to razliko, da vse to lahko doživite hitreje, bolj eksplozivno in bolj adrenalinsko.

Motor, ki poganja najnovejšega 8-valjnega “turbača” ima 4 litre prostornine, dvojno turbino in 550 konjskih moči. Motor proizvede 722 njuton metrov navora, kar pomeni, da ob uporabi športnega paketa Chrono lahko Cayenna Turbo od 0 do 100 km/h izstrelimo v vsega 3,9 sekunde, kazalec hitrosti pa se ustavi pri 290 km/h. Na poti je še model Turbo S, ki bo še močnejši in še hitrejši. Ker je že Cayenne Turbo neverjetno hiter, nas še kako zanima, kakšne nezemeljske pospeške bo premogel model Turbo S.

PREBERITE ŠE: NOVI PORSCHE CAYENNE (2019): KAJENSKI POPER S ŠPORTNIM PRIDIHOM

Galerija slik: Novi Porsche Cayenne Turbo (2019)

Novi Porsche Cayenne Turbo (2019)Odpri galerijo

BMW i Vision Dynamics BMW i Vision Dynamics: se nam obeta BMW i4? Three in a row kids Mifold: revolucionarni otroški avtosedež Ford Fiesta_slovenia_08 Nova Ford Fiesta: rojena za slovenske ceste kU6UBZP TVR Griffith: TVR je vstal od mrtvih · · ·