Novi Renault Clio (2017)
Utrip mesta · mobilno

Prihaja Novi Renault Clio (2017)! Ljubljenec občinstva se vrača v objem Revoza, novomeški tovarni je bila namreč zopet zaupana vloga sestavljanja Clia. Zadnji Clio je s tamkajšnjega tekočega traku zapeljal aprila 2015, v začetku leta 2017 pa ga bodo znova uvrstili na ”dnevni red”, saj bodo začeli sestavljati prenovljeno, četrto generacijo Clia, ki je ostala enaka zadnja štiri leta. Kljub temu je povpraševanje po modelu raslo (samo lani so jih prodali 409 tisoč!) in ker sta tovarni v francoskem Flinsu (ta ima zavoljo Zoeja in Nissan Micre zapolnjene proizvodne kapacitete) in turški Bursi ”pregorevali”, se je Revoz z več kot polovico neizkoriščenih zmogljivosti ponudil kot idealna rešitev, da Renault ujame tempa povpraševanja, sploh, ker ima izdelavo Clia v malem mezincu. In kaj prinaša novi Renault Clio, ki prihaja leta 2017?

Prihaja novi Renault Clio (2017). Še bolj kot to razveseljuje novica, da se proizvodnja Clia vrača v slovensko tovarno Revoz, ki je zadnjega Clia, model Clio II, izdelala aprila 2015. Od tedaj so zanje skrbeli v Franciji in Turčiji, zdaj pa se Revozova in Renaultova kokoš, ki nese zlata jajca, vrača v Slovenijo. Novi Renault Clio je prenovljena različica četrte generacije iz leta 2012, glavne novosti pa so kakovostnejši materiali, bogatejša oprema, nova ”zavezništva” na področju pogonskih sklopov in svetlobni podpis (žarometi z LED diodami “pure vision” in dnevne luči v obliki črke C) ter seveda podpis ”Narejeno v Sloveniji”.

PREBERITE ŠE: Smart Brabus: Smart na steroidih bo nastajal v Revozu

Renault Clio ima dolg stas, saj je v poslu že 26 let, a se še ne misli upokojiti, saj je povpraševanje po njem še vedno veliko. Celo tako zelo, da so z njim do maksimuma obremenili tovarni v tujini in jima priključili še Revoz, da bo prenovljeni ljubljenec občinstva na voljo vsem. Novincu so glede na predhodnika preoblikovali masko (spodaj so jo nekoliko razširili), zadaj pa učvrstili odbijač. Poleg že znanih karoserijskih barv so dodali še četverico in sicer intenzivno rdečo, biserno belo, titanovo sivo in jekleno modro, ter obogatili ponudbo platišč in okrasnih pokrovov za kolesa. Več je tudi dodatkov za personalizacijo. Nove so tudi sedežne prevleke, posebno skrb pa so namenili plastičnim in matiranim površinam.

Ko novi Renault Clio reče ”aaaa”, v ”ustih” med drugim lahko najdemo dva novinca in sicer 1,5-listrki dizel motor Energy dCi 110, ki mu asistira 6-stopenjski ročni menjalnik ali bencinski motor TCe 120 z istim menjalnikom. Na voljo bo sicer še 9 že znanih kombinacij motorja in menjalnika. Na izbiro bodo trije zabavno-informacijski sistemi in sicer Media Nav Evolution, Renault R-link Evolution in novinec R&Go kot standardni del opreme. Voznik dobiva dodatno pomoč v obliki senzorjev spredaj (do zdaj je bil le sistem za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj) in kamero za vzvratno vožnjo, bolj ”založene” različice pa imajo tudi možnost samodejnega parkiranja (Easy Park Assist). Za popolno zračno kuliso boste za ekstra denar dobili vgrajen zvočni sistem Bose.

Novi Renault Clio (2017)Odpri galerijo
Najboljše električne rolke 2016 Najboljše električne rolke – za rolkanje brez znojenja Mini Clubman All4 Scrambler Mini Clubman All4 Scrambler – gorski Mini Novi Audi A5 Coupé in novi Audi S5 Novi Audi A5 Coupé– podkovani zmagovalni konj Novi Mercedes E karavan (2016) Novi Mercedes E karavan – nov otrok Roberta Lešnika za poslovneža z veliko družino ·