Novi Renault Scenic 2016
Utrip mesta · mobilno

Renault Scenic je vse od leta 1996 pri slovenskih družinah predstavljal odlično izbiro družinskega enoprostorca. A ker so časi drugačni in ker kupci želijo križance, je novi Renault Scenic 2016 drugačen enoprostorec. Ohranja svoje poslanstvo in hkrati s svojo obliko vsekakor izziva konkurenco.

Novi Renault Scenic bo “sedel” na serijskih 20-palčnih kolesih. Tudi zato boste težko našli bolj impozantnega konkurenta. 4. generacija tega priljubljenega družinskega člana je že v začetku nekoliko drugačna in nagovarja nekoliko bolj dinamične voznike. Moderne očete in mamice, ki bi želeli izstopati.

Vešči bodo v njegovih oblinah opazili poteze večjega Renault Espacea in Renault Capturja. Oblikovno mu ni veliko očitati. Mogoče nekoliko preveč bahavosti, ki velikokrat v avtomobilskem dizajnu pomeni tudi hitro minljivost. Pomembno je, da kljub nižanju višine in konkretni metamorfozi iz enoprostorca v crossover ne izgublja volumna v prtljažnem prostoru in ga ima 18 litrov več. Tako ponudi solidnih 572 litrov zadka za družinske potrebe. Novi Renault Scenic ima tudi izjemno veliko odlagalnih površin, žepov in predalov, ki se jih skupaj nabere za kar 62 litrov. Za tiste, ki potrebujejo več, pa bo na voljo tudi različica “Grand”, ki prihaja že jeseni.

Pod pokrovom bodo tako dizelski kot bencinski predstavniki, ki jih je Renault uporabil že pri Meganu, šušlja pa se tudi o hibridu s kombinacijo bencinskega motorja TCe in elektromotorja. Za prenos moči na kolesa so zaposlili 5- in 6-stopenjski ročni menjalnik ter dvosklopčni samodejni menjalnik EDC. Če se za hip premaknemo še v notranjost. Zaenkrat je znano, da se bodo v potniški kabini bohotili 8,7-palčni zaslon, digitalna instrumentalna tabla in head-up projekcijski zaslon.

PREBERITE ŠE: Novi Renault Mégane Grandtour: za dinamične in aktivne

Renault je v dvajsetletni zgodovini Scenica prodal že več kot 5 milijonov primerkov.

Pri najnovejšem so Francozi oblikovalski navdih dobili pri konceptnem vozilu R-Space iz leta 2011. Če drugače ne, ga boste prepoznali po ”očeh” (beri: prednjih, lahko tudi LED-žarometih) Talismana in novega Megana, ki simbolizirajo nove člane Renaultove družine. Čeprav so trenutno ”in” mali športni terenci, ne gre dvomiti, da bo novi Renault Scenic z geni crossoverja (ima jih tudi Espace) nadaljeval zapuščino predhodnika in mu čevlji, v katere stopa, ne bodo preveliki.

Novi Renault Scenic 2016Odpri galerijo
Aston Martin DB11 Aston Martin DB11: osiveli DB9 dobil naslednika Mercedes C kabriolet Mercedes C kabriolet – zdaj ”zgoraj brez” še razred C Lamborghini Centenario Lamborghini Centenario = dedek uide z vajeti Audi Q2 Audi Q2: ”otroški” križanec za mlajše urbane voznike #suv · ·