Samsung Galaxy S7 - Reža za do 200 GB dodatnega spomina.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Samsung Galaxy S7 ter njegov okrogli brat Galaxy S7 Edge sta najbolj pričakovana telefona letošnje pomladi, saj se Samsung z njima poskuša otresti vse močnejše kitajske konkurence Huawei in Lenovo. Dvojec predstavljen pred nekaj trenutki v okviru največjega sejma – Mobile World Congress Barcelona, vsekakor predstavlja sam vrh ponudbe pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android.

Samsung predstavlja Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, najnovejša modela v seriji Galaxy. Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, sta ustvarjena za zahteve sodobnega urbanega nomada, ki s svojim življenjskim stilom vselej želi izraziti tudi svoj osebni stil. Oblikovno Samsung tudi tokrat ni eksperimentiral in se je držal že dosedaj uspešnih oblikovnih smernic. Tudi zato boste Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge pravzaprav težko ločili od prejšnjih generacij. Čeprav je sprememb kar nekaj se te se skrivajo v drobovju in novih funkcijah. Tudi tistih programskih, kjer je nadgrajen uporabniški vmesnik za boljšo uporabniško izkušnjo.

Video – Samsung Galaxy S7

Vodoodporna in odporna na prah (Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge)

Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta tudi vodoodporna in odporna na prah. Čeprav to ni nič novega, oziorma so to pri Samsung obljubljali že v preteklosti. Tokrat jim je to tudi tehnološko uspelo. Torej pripraviti telefona, ki ustrezata mednarodnim standardom in sta zares z nekatermi “zadržki” vodoodporna.

Ukrivljena zaslona modelov Galaxy S7 (v diagonalo meri 5,1 palcev) in Galaxy S7 edge (v diagonalo meri 5,5 palcev) sta narejena iz kombinacije stekla in kovine, izredno elegantno in ergonomsko oblikovano ohišje pa zagotavlja zanesljiv in udoben prijem. Novost je ‘vedno vklopljeni’ zaslon (funkcija Always On) za enostavno uporabo, ki odpravlja potrebo po upravljanju z dotikom.

Naprednejša kamera: vrhunska kakovost slike ne glede na čas ali kraj snemanja

Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge premoreta Dual Pixel kamero, ki tudi pri slabši svetlobi omogoča zajem svetlih in ostrih posnetkov. Zahvaljujoč temu tehnološkemu preboju kot tudi lečam s širšo zaslonko in sicer manjšim številom pikslov – sedaj 12 milijonov, ima kamera še hitrejšo hitrost zapiranja zaslonke in bolj natančen avtofokus, tudi pri snemanju pri slabši svetlobi. Na voljo je tudi nov način snemanja Motion Panorama, ki v običajne panoramske fotografije prinaša dinamiko.

Izboljšana funkcionalnost: od polnjenja do igranja iger

Samsung nadaljueje z zgodbo brezžičnega polnjenja, a je to še hitrejše kot v prejšnji generaciji. Tako S7 do 100% polne baterije potrebuje 90 minut, med tem ko njegov brat z bolj zajetno baterijo za polnjenje potrebuje dobrih 100 minut. Bolj kot to pa razveseljuje reža za nadgradnjo notranjega spomina do dobrih 200 GB. Te kapacitete pa se ne bi branil marsikateri prenosnik.

Samsung je poskrbel tudi za korenite izboljšave strojne in programske opreme, ki sedaj zagotavljajo tudi bolj doživeto igranje iger. Zmogljiv procesor, ki naj bi bil tudi do 30% hitrejši od pedhodnika in boljša baterija, od sedaj pri S7 Edge kar 3600mAh omogočata daljši čas igranja, notranji hladilni sistem pa preprečuje pregrevanje naprave. Poudariti je potrebno tudi izboljšan in povečan RAM, ki je zrasel iz 3 GB na 4 GB.  Tu je še Game Launcher, nov dodatek za igralce iger za nadzor na porabo baterije in izklop nezaželenih oz. motečih obvestil. Uporabniki lahko svojo igro tudi posnamejo ali pa delijo zaslon in hkrati igrajo še z drugimi igralci. Zahvaljujoč aplikacijskemu programskemu vmesniku Vulkan API pa Galaxy S7 in Galaxy S7 edge prinašata še bogatejšo grafiko ob manjši porabi baterije in s tem še več užitkov ob igranju iger.

Najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bosta na voljo od 11. marca dalje. Tudi pri nas kot obljublja Samsung Slovenija.

Upogljivi pametni telefon Reflex Reflex – upogljiv pametni telefon Najcenejši pametni telefon Ringing Bells Freedom 251 To je najcenejši pametni telefon na svetu, ki stane kot vrč piva iPhone samouničenje sporočil iPhone lahko pošlje sporočilo, ki se samo uniči Življenje in smrt iPhona The Life and Death of an iPhone: življenje skozi oči pametnega telefona · ·