VISTADIFERENT
Utrip mesta · mobilno

Urbani nomadi so čudna bitja. V življenju želijo prav vse! Udobje, športnost, ekstravaganco, tehnologije … in urbanost. Seat Ateca obljublja prav to kombinacijo v avtomobilu, ki presega svoje okvire.

Prvi športni terenec znamke Seat Ateca prepriča z jasnim, dinamičnim karakterjem in vsestransko funkcionalnostjo. Dizajn je samozavesten in suveren, v dovršeni notranjosti pa vožnja postane prijetno doživetje. Na voljo so različni asistenčni sistemi in tehnologije, ki povečujejo tako raven varnosti kot udobja. Tudi zato v Seat Ateci presenečajo nekateri inovativni tehnološki elementi, ki jo delajo edinstveno in po svoje vodilno v segmentu. Ateca pa po drugi strani napoveduje velike spremembe pri tej blagovni znamki in začetek modelne ‘revolucije’ oziroma ofenzive, s katero želijo Španci v vseh segmentih postati pomemben igralec. Poleg Leona in Ibize prav Ateca predstavlja izjemno pomemben steber.

V osnovi Ateca v dolžino meri 4,36 m in se v svojem segmentu ponaša z najboljšo izrabo prostora, največjo notranjo dolžino in prostornino prtljažnika, ki že pri standardni konfiguraciji znaša 510 l, pri izvedbah s štirikolesnim pogonom 4Drive pa 485 l. Dvojno prtljažno dno bo poskrbelo za red v prtljažniku, od koder je zelo enostavno upravljati tudi poklopna naslonjala zadnjih sedežev.

Obetajoč urbani dizajn

Ima edinstven in jasno prepoznaven dizajn. Z značilno Seatovo oblikovalsko filozofijo je bila tudi pri tem športnem terencu dosežena osupljiva kombinacija dinamike in funkcionalnosti. Številni elementi, kot so trapezasta mreža hladilnika, stranski odprtini za zajemanje zraka z izrazito ostrimi in oglatimi linijami ter trikotna svetlobna grafika luči, so prepoznavne lastnosti največjih ikon znamke, na primer Leona. Vseeno je bil za novo Ateco vsak detajl še dodatno izpopolnjen.

Seat AtecaOdpri galerijo

Srce, ki prede v ritmu flameka

Kupcem bo na voljo vrsta različnih izvedb: zmogljivi turbomotorji bodo na voljo kot bencinski motorji TSI in dizelski motorji TDI z razponom moči od 85 kW (115 KM) do 140 kW (190 KM), kombinirani pa so lahko s sprednjim ali štirikolesnim pogonom ter z ročnim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko. Širok nabor tehnoloških rešitev med drugim vključuje žaromete s celostno LED-tehnologijo, vrsto naprednih asistenčnih sistemov, kot sta inovativna asistenca za zastoje in nova asistenca za zaustavitev v sili, ter najnovejšo generacijo multimedijskih sistemov z 8-palčnimi zasloni na dotik in vmesnikom Full Link. Vse štiri izvedbe so na voljo z bogato serijsko opremo in z visokokakovostnimi materiali, ki bodo zadovoljili vsak okus. Najbolj izpopolnjena različica nosi ime Ateca XCELLENCE.

Tehnološko izjemno prepričljiva

Ko se voznik namesti na svojem sedežu, začne svetlobni obroček na gumbu za zagon motorja utripati v ritmu srčnega utripa – in sporoča, da je Ateca pripravljena na naslednjo cestno avanturo. Sistem Seat Drive Profile lahko kadarkoli prilagodi Ateco trenutni vozni situaciji, cestnim razmeram in individualnim željam. Regulator Driving Experience na sredinski konzoli omogoča vklop nastavitev Normal, Sport, Eco in Individual. Izvedbe s štirikolesnim pogonom 4Drive vključujejo še programa za vožnjo v snegu in po neutrjenih cestah ter funkcijo za nadzorovani spust Hill Descent Control. Dodatno udobje zagotavlja električni pokrov prtljažnika, ki se s kretnjo noge odpre. Dodatna komfortna ponudba je tovarniško vgrajeno ogrevanje mirujočega vozila z daljinskim upravljanjem in možnostjo predizbire.

Izjemno zanimive so cene Seat Atece, ki se začno nekaj čez 19.499 evrov in končajo za najbolje opremljeno različico pri nekje 38.000 evrih. A tista najbolj optimalna, ki prinaša izjemno veliko vsega, vas bo stala okoli 28.000 evrov. S to ceno pa bo v svojem razredu zagotovo izjemno visoko na seznamu vsakega racionalnega kupca, ki ljubi španski temperament.


Avtomobilske novosti 2016 Avtomobilske novosti 2016, ki bodo na cesti kmalu obračale poglede Seat leon cupra Najzmogljivejši Španec je seat leon cupra Najbolj odpiljeni avtomobili z eBaya Najbolj odbiti avtomobili, ki jih lahko kupite na spletni strani eBay Hladilnik Gorenje Volkswagen Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju! · ·