Seat Leon 2017
Utrip mesta · mobilno

Novi Seat Leon (2017) ima nov stas, obraz in višji IQ. Stilsko sicer ni pretirano odskočil od predhodnika, zato pa v leto 2017 vstopa precej inteligentnejši. Medtem ko je bil navzven deležen le malenkostnih popravkov in je zdaj nekoliko ostrejšega videza, ima v ‘želodčku’ številna sodobna elektronska pomagala.

Novi Seat Leon (2017) prinaša ostrejši videz. Predrugačili so mu prednji odbijač in poudarili luči (te zdaj temeljijo na tehnologiji LED), več je kroma, maska za zajem zraka pa je nekoliko večja. Seat je prenovil vse tri izpeljanke Leona, ki jih bo po novem poleg standardnih kandidatov (med dizli bo razpon od 90 do 184 KM, med bencinarji pa od 110 do 180 KM) zastopal tudi 1,6-litrski dizel, ki iz sebe iztisne 115 KM (81 kW). Leon ST s pogonom na štiri kolesa (4drive) in 2-litrski dizel s 150 KM bosta na voljo tudi s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. Prvič se je na seznamu znašel 1-litrski trivaljnik.

Novi Seat Leon gre po tehnološki poti športnega terenca Seat Ateca in je tako poln sodobnih elektronskih pomagal. Med drugim so ga opremili s pomočnikom za vožnjo v gneči (omogoča samodejno vožnjo v strnjeni koloni pri hitrostih do 60 km/h).

Opasan je tudi s sistemom za samodejno zaviranje v primeru nevarnosti naleta, ki prepoznava pešce, prepoznava pa tudi prometne znake, zna sam vzdolžno ali vzvratno parkirati in nudi brezžično (indukcijsko) polnjenje telefona. Prenovljen je vmesnik, sistem Android Auto in Apple CarPlay pa bosta poskrbela, da bo ‘na ti’ z veliko večino pametnih naprav. Na tem mestu velja omeniti tehnologijo MirrorLink, ki omogoča preslikavo določenih vsebin na infozabavni zaslon, zdaj velikosti osmih palcev. Po želji bo na voljo tudi čistokrvni digitalni merilnik (FPK). Sprva, na začetku leta 2017, bo na vojo kot kombilimuzina in karavan Seat Leon ST, sledita pa še trivratni Seat Leon SC in ‘pohodniški’ X-perience.

PREBERITE ŠE: Novi Seat Ateca: športni terenec, idealen za urbanega nomada

Oblazinjenja so nova (tudi z alkantaro), ročico ročne zavore pa je nadomestila tipka. Ko smo ravno pri tipkah, kar nekaj le-teh oz. gumbov na armaturni plošči je spremenilo ‘agregatno stanje’ in se iz fizičnih prelevilo v digitalne. Bogatejši je za nastavljivo ambientalno osvetlitev, boljšo zvočno izolacijo in pameten ključ, ki je serijski. Na voljo bo z opremo Sytle, športno FR-line in novo Xcellence.

Galerija – novi Seat Leon (2017):

Novi Seat Leon (2017)Odpri galerijo

Seat Mii by Cosmopolitan Seat Mii samo za ženske – avtomobil, izdelan po meri ženske Avtomobilske novosti 2016 Avtomobilske novosti 2016, ki bodo na cesti kmalu obračale poglede VISTADIFERENT Novi Seat Ateca: športni terenec, idealen za urbanega nomada Seat Leon x-perience Seat Leon x-perience za športne in pustolovske očete ·